To je to što me zanima!

'Sicario 2': Neke misije trebaju ubojicu, ostale trebaju vojnika

Rat zbog droge na granici SAD-a i Meksika eskalirao je. Karteli trguju s teroristima. Kako bi pobijedili u ovom sukobu, savezni agenti morat će biti okrutniji od neprijatelja
Vidi originalni članak

Film redatelja Denisa Villeneuvea iz 2015. 'Sicario', mnogima je ostao u umu kao jedan od kvalitetnijih filmova te godine, a svakako i kao jedan od najboljih filmova o ratu između meksičkih narko kartela i vlade SAD-a. Dok mnogi filmovi pristupaju ovoj temi podosta plošno, 'Sicario' nam je pokazao koliko je situacija u stvari kompleksna.

NE VIDI SE ČESTO Najnoviji film Johna Travolte dobio je rijetku ocjenu kritičara

Javnost ne čuje često o onim najružnijim tog sukoba, o uništenim obiteljima, o brutalnim bitkama u kojima sudjeluju i ginu i 'djeca-ratnici', kao i drugi nevini promatrači. Cjelokupni trošak za oba dvije uključene države je gotovo nemjerljiv, s velikim brojem izgubljenih života. Iako rat protiv droge traje godinama, pomaci su rijetki i maleni.

Činjenica da je temi pristupio jako ozbiljno je od 'Sicaria' napravila gotovo instantni klasik, koji je dobio odlične ocjene kritike, a i gledanost mu je bila visoka. Nastavak stoga nije bio nimalo neočekivan. Još jedan film o tom ratu, 'Soldado', stiže nam stoga ove godine.

U prvom filmu pratili smo priču agentice Kate Macer, dok će ovaj dio biti fokusiran na drugu dvojicu glavnih likova, Alejandra Gillicka (Benicio Del Toro) i Matta Gravera (Josh Brolin). U 'Soldadu' gledamo ogroman sukob između terorista i narko kartela s jedne strane te američkih i meksičkih vlasti s druge strane. Teroristički fundamentalisti neće prezati ni pred čime kako bi došli do pobjede, pa će Graver i Gillick postati prva linija obrane.

Stefano Sollima, redatelj s dugogodišnjom karijerom snimanja policijskih drama kao i policijskih trilera, preuzeo je redateljske uzde od Denisa Villeneuvea, a u uz njega je u filmu i originalni scenarist, Taylor Sheridan.

'Soldado' u kina, u distribuciji Blitzfilma, dolazi 19. srpnja.

VIDI OVO: Poznati reper XXXTentacion ipak nije mrtav?

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare