To je to što me zanima!

Skladatelj William Pursell umro je u 94. od posljedica Covida-19

Pursellova pjesma "Naša zimska ljubav" postala je veliki hit 1963. Glazbenik je dvaput nominiran za nagradu Grammy, a stekao je titulu doktora glazbenih umjetnosti na Eastman School of Music.
Vidi originalni članak

William Bill Pursell, američki skladatelj i studijski glazbenik, dvaput nominiran za nagradu Grammy, koji je na klavijaturama pratio umjetnike poput Patsy Cline i Boba Dylana, umro je u četvrtak u Nashvilleu od posljedica covida-19 u dobi od 94 godine. Pursell je preminuo nakon "teške i vrlo brze bitke s upalom pluća" koja se razvila kao posljedica covida-19, rekla je njegova kći Laura Pursell.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pursellova pjesma "Naša zimska ljubav" postala je veliki hit 1963. Glazbenik je dvaput nominiran za nagradu Grammy, prvi put za inspirativnu glazbenu izvedbu na albumu Kena Medeme iz 1974. "Listen", a drugu mu je nominaciju priskrbio aranžman božićnog napjeva "We Three Kings" za National Geographic iz 1978.

Rođen je 9. lipnja 1926. u Oaklandu u Kaliforniji. Pursell je studirao kompoziciju na Institutu Peabody, glazbenom konzervatoriju u Baltimoreu, a nakon Drugoga svjetskog rata nastavio je sa studijem klasične kompozicije na Eastman School of Music u Rochesteru u državi New York.

JESSYE NORMAN Preminula dobitnica Grammyja, pjevala je Reaganu i Clintonu...

Nagrađen je za aranžman siimfonijske poeme "Christ Looking Over Jerusalem" koji je obradio 1953. za orkestar Eastman-Rochester.Šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća Pursell je na klavijaturama pratio velikane glazbene industrije, poput Johnnyja Casha, Bootsa Randolpha, Martyja Robbinsa, Jima Reevesa, Johnnyja Paychecka, Joan Baez, Willieja Nelsona, Dana Fogelberga i Boba Dylana.

Godine 1985. Udruga glazbenih nastavnika Tennesseeja proglasila ga je skladateljem godine. Premijera njegove simfonije "Heritage", koju su naručili Simfonijski orkestar Nashvillea i glazbenik Victor Johnson održana je 1989. Dvije godine kasnije stekao je titulu doktora glazbenih umjetnosti na Eastman School of Music.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • zagorska puntarica opet 06.09.2020.

    Moja mama je umrla lani u proljece sa 91. Da je bilo ove godine, ziher bi pisalo od korone.

  • Hiroo_Onoda 06.09.2020.

    U 94 od posljedica Covida-19?! Pa više nemreš radi te korone niti 125 godina doživjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare