To je to što me zanima!

Slijepa Hrvatica ide na Doru: 'Nadam se da ću pobijediti...'

DRUGI PUT NA DORI Ove godine 'hrvatska Adele', Bernarda Brunović iz Švicarske, u Opatiji nastupa s plesnom pjesmom. Kako kaže, vjeruje u pobjedu, ali na ovakvim natjecanjima ne može se ništa predvidjeti
Vidi originalni članak

Video za pjesmu “Colors” postavila je na YouTube u subotu, a do nedjelje u podne imao je skoro 45.000 pregleda. Komentatori iz cijelog svijeta oduševljeni su pjesmom koju će Bernarda Brunović otpjevati 13. veljače na Dori. Bio je to povod za razgovor s 28-godišnjom kantautoricom koja živi s obitelji u Švicarskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Moj tim i ja radili smo na pjesmama koje bi mogle imati eurovizijski potencijal. Među njima je bila i pjesma ‘Colors’, koja nam se svima učinila najprikladnijom, pa smo se prijavili na Doru i pjesma je prošla - kaže Bernarda i dodaje:

- Bit će to nastup s vrlo moćnom i pozitivnom pjesmom te njoj prikladnom vokalnom interpretacijom. Ne bih sad previše otkrivala, ali nadam se da će se svima svidjeti. Naravno, mnogo toga će ovisiti o žiriju, ali i publici te njezinim glasovima.

Kako kaže, vjeruje u pobjedu, ali na ovakvim natjecanjima ne može se ništa predvidjeti.

- Vjerujem da su svi kandidati okupili kvalitetne timove. Bit će zasigurno jaka konkurencija, ali baš to čini ovako značajan event zanimljivim - kaže.

Na pitanje priprema li neko modno iznenađenje, Bernarda kaže da je pjesma najvažnija, ali je važna i prikladna odjeća, pa će paziti i na taj detalj.

- Moj dizajner Ivica Skoko uvijek kaže da uspije samo onaj tko marljivo radi i s tim se potpuno slažem, pa smo zajedno poradili i na stylingu.

Prošle godine trebala je na Eurosongu zastupati Maltu, gdje je njezina pjesma pobijedila na izboru, no sve je propalo zbog pandemije korone.

- Smatram da, ako već tada nisu imali rješenje za prošlogodišnje predstavnike, isti su trebali pokušati ove godine. No što je tu je - dodaje Bernarda. Hrvatska publika već dobro poznaje ovu mladu djevojku s predivnim glasom koja je slijepa od rođenja. Kod nas je objavila četiri singla - “Olujna noć”, “Gdje da nađem mir”, “Ti i ja” i “Nebo”.

Bernarda je glazbenu karijeru počela u Švicarskoj, i to upravo na izboru za Eurosong. Završila je na izvrsnom drugome mjestu. A onda se 2018. godine prijavila u Njemačkoj na natjecanje “The Voice”. Zbog specifičnog i moćnoga glasa prozvali su ju “hrvatskom Adele” i prošla je do polufinala.

PJEVAJU NA DORI Ashley Colburn dobila Emmyja za film o Hrvatskoj, a s Bojanom 'rasturila' u 'Zvijezde pjevaju'

Bernarda se također već natjecala s pjesmom, “I Believe in True Love”, na Dori 2019. godine i tad je osvojila 6. mjesto. I ovaj put će pjevati na engleskom jeziku. Ovaj put dolazi s raspjevanom plesnom pjesmom.

- Svima želim dobru zabavu, a nek pobijedi najbolji - kaže Bernarda.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • DivaGrabovceva 13.02.2021.

    Za mene si pobjednica!!! WOW! Vrh glas i pjesma!!!!🤩

  • marley01 13.02.2021.

    Draga djevojko...sjajna si..za mene si pobjednica 💝

  • 08.02.2021.

    Mislim da se ne radi o tome da zeli pobjediti na racun sljepoce nego pjevac ima moc da posalje poruku i ona je zeli poslati, senzibilizirati javnost i slicno. Ja bi joj dala sansu da ode na Eurosong, bas zato jer je to jedna velika platforma gdje moze doprijeti do mnogih. Napokon pjesma koja je mocna, ima smisla, ima cilj, poruku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare