To je to što me zanima!

Španjolka Laura tečno govori hrvatski i obožava našu glazbu: 'Danas ću navijati za Vatrene!'

17-godišnjakinja iz Galicije godinama uči hrvatski, a na društvenim mrežama je oduševila mnoge svojim izvedbama hitova Magazina, Crvene jabuke i Rundeka. Otkrila nam je i da će danas bodriti našu nogometnu momčad...
Vidi originalni članak

Laura Marin (17) živi u gradu Coruñi u španjolskoj autonomnoj zajednici Galiciji.  Velika je obožavateljica balkanske kulture, običaja i jezika, iako su njezini roditelji Španjolci i nije nikada imala doticaj s Balkanom.

- Kad sam imala devet godina prvi put sam čula hrvatski jezik, a intenzivno ga učim posljednje tri godine - priča nam Laura na tečnom hrvatskom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAURA MARÍN (@zovemselaura)

- Preko interneta se danas sve može naučiti, jezik sam savladala sama i nije mi bilo lako. Jako sam ponosna - kaže nam mlada Španjolka, koja studira latinski i starogrčki jezik, te svira gitaru, ukulele i klavir. 

ODUŠEVLJENI TIKTOKER Amerikanac obožava Balkan, sprema burek i pjeva Grašine hitove: 'Ne razumijem ni riječ!'

Na društvenim mrežama Laura često objavljuje videe u kojima pjeva pjesme hrvatskih, srpskih i makedonskih izvođača i svira gitaru. Svoje je pratitelje oduševila izvedbama hitova Magazina, Crvena Jabuke i Darka Rundeka.

 

 

- Volim svu glazbu iz bivše Jugoslavije, za to ne postoji razlog. Moja duša se zaljubila, a ja je pratim. Moja najdraža pjevačica je Lepa Brena, ali volim sve od Darka Rundeka do Miroslava Ilića - priča nam Laura, te priznaje kako joj uz studiranje i snimanje ostaje vrlo malo slobodnog vremena.

Osim balkanske glazbe, Španjolka prati i naše sportaše, te se ponosi se njihovim uspjesima.

- Granice Pirenejskog poluotoka za mene su sasvim nevažne,  te upravo zato navijam za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Danas ću ih gledati i znam da će rasturiti! Podrška iz Galicije! - poručila je Laura našim Vatrenima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Bakrena.taca 29.06.2021.

    Bravo Laura, predivna djevojka, lijepa, topla, skromna, oametna, draga... ma prekrasno. 🥰

  • general lopov 28.06.2021.

    Kako vas nije sram pisati o nekoj djevojci koja je prirodno lijepa ,pristojno obučena i još uz to dobro pjeva.Navija za Hrvatsku a nije izvalila ni vime ni guzicu. Ne vide joj se čak ni gaće.Strašno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare