To je to što me zanima!

Spavao je po tunelima, a danas je težak čak 715 milijuna kuna

Na početku je svirao u barovima kako bi zaradio nekakav sitniš, a spavao bi na cesti, po parkovima, na sjedalima vlakova u podzemnoj te ako bi mu netko pustio da prespava na kauču u stanu
Vidi originalni članak

Britanski glazbenik Ed Sheeran (28) nedavno je objavio kako će se povući s glazbene scene. Turneja 'Divide' koju je završio koncertom u Ipswichu bila mu je ujedno i posljednja što je rastužilo brojne obožavatelje. 

- Kao što možda znate, na Divide turneji sam više od dvije godine i ovo je zadnji dan svega.  Postoji nešto vrlo slatko u svemu tome, jako mi je drago što ste ovdje i što sve završava u Ipswichu. Ovo mi je sigurno posljednja svirka u sljedećih 18 mjeseci. Svirali smo diljem svijeta. U Glastonburyju, na stadionu Wembley. Na prekrasnim mjestima u Americi, Novom Zelandu, Australiji, Aziji, Južnoj Americi i bilo je to ludo putovanje - rekao je tijekom nastupa u Chantry Parku u Ipswichu.

Prije 15 godina crvenokosi glazbenik mogao je samo sanjati o turneji po 46 zemalja. 

Sheeran je prije svega bio klinac s istoka Engleske, iz gradića Suffolka gdje je odrastao. Nosio je velike dioptrijske naočale, zbog operacije mu je bježalo lijevo oko i puno je mucao pa su mu se često rugali njegovi vršnjaci. I dok su se njegovi školski kolege družili zajedno, crvenokosi Sheeran vrijeme je provodio sa svojom gitarom. Veliki uzor u odrastanju bio mu je Eminem (46), a kruži priča kako je Sheeran bio fasciniran njegovom mogućnosti repanja pa je cijeli njegov album naučio napamet. Navodno je zbog toga prestao mucati. 18 godina kasnije i sam je gostovao na novom Eminemovom albumu na pjesmi 'River'. 

Svoju prvu kolekciju pjesama objavio je 2004. godine pod nazivom 'Spinning Man', a zatim otišao u London kako bi mogao ostvariti svoj san i postati glazbenik. Imao je svega 16 godina. Odlazak u London nije bio nimalo jednostavan. Na početku je svirao u barovima kako bi zaradio nekakav sitniš, a spavao bi na cesti, po parkovima, na sjedalima vlakova u podzemnoj te ako bi mu netko pustio da prespava na kauču u stanu. Jednom je prilikom spavao i u tunelu ispred Buckinghamske palače, da bi u prosincu 2017. godine ispred kraljice Elizabete II. (93) odsvirao koncert za nekoliko tisuća ljudi. 

Sav trud se isplatio kad je početkom 2011. godine nezavisno objavio svoj prvi 'EP No. 5 Collaborations Project', nakon čega je postao poznat, a 26. travnja iste godine pojavio se u showu 'Later... with Jools Holland' gdje je izveo singl 'The A Team'. Ta pjesma postala je glavni singl njegovog prvog studijskog albuma '+'. Pjesma je postigla veliki uspjeh prodavši se preko 800.000 puta u godinu dana. 

Zanimljivo je kako je Sheeran napravio plan od 15 albuma u seriji matematičkih znakova '+', 'x', i 'Divide' koji mu je donio Grammy za najbolji vokalni pop album te je potukao rekord na Spotifyu s 57 milijuna preslušavanja samo prvog dana. Nijedan izvođač u povijesti nije imao u jednom tjednu devet od deset najprodavanijih pjesama na top listama, osim Sheerana. U doba najveće popularnosti, The Beatlesi su imali pet od deset, 50 Cent četiri, a The Bee Gees tri. 

Osim njegovih megahitova poput 'Shape Of You' koji ima preko 4,3 milijarde pregleda na YouTubeu, Sheeran je napisao klasike i za neke druge zvijezde poput 'Love Yourself' za Justina Biebera (25), ali i The Weeknda (29), Hillary Duff (31), One Direction i Major Lazera

Sheeranovo bogatstvo procijenjeno je na 715 milijuna kuna. Britanac je otkrio kako se zbog slave odao porocima. 

- Danonoćno sam radio i samo putovao po turnejama. Upadao sam u sve one zamke o kojima ljudi inače čitaju. Najčešće sam se drogirao i pio - izjavio je. 

Iz toga ga je izvukla djevojka i današnja supruga Cherry Seaborn (26). Sheeran i Cherry znaju se još od srednje škole, a vezu su započeli 2015. Iako je trebala ostati tajna, doznalo se da su se vjenčali u veljači, nakon što se njihov prijatelj izlajao britanskom The Sunu. 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • true lies 30.08.2019.

    Napokon neko normalan na estradi.

  • ~DAVID~ 30.08.2019.

    Meni se čini da još spava po tunelima!

  • 30.08.2019.

    Ovaj covjek je ostao tuzan i dalje...procitajte njegove intervjue...na inozemnim portalima. Postujem odluku, i mislim da je jako dobra za njega ali... zao mi je zbog te tuge koje se nije uspio rijesiti ali ti mi je jos veci plus sto nije podlegao masovnoj histeriji -moj zivot je super/duper nenadhebiv-, pravi europljanin👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare