To je to što me zanima!

Split oplakuje velikana: Na bus stavili natpis 'Zbogom Olivere'

Cijela Hrvatska se oprašta s Oliverom. Ispred koncertne dvorane Lisinski, koja je Oliveru bila najdraža, obožavatelji su postavili cvijeće i svijeće u čast splitskom pjevaču...
Vidi originalni članak

Cijeli Split oprašta se od velikog Olivera Dragojevića. Nema kutka grada koji ne oplakuje velikana, a vrhunac emocija bio je za vrijeme posljednjeg ispraćaja Olivera za Velu Luku. 

POGLEDAJTE VIDEO:



U skladu s Danom nacionalne žalosti, splitski Promet, na autobuse postavio je poruku “Zbogom Olivere”.

Ispred koncertne dvorane Lisinski, koja je Oliveru bila najdraža, obožavatelji su postavili cvijeće i svijeće u čast splitskom pjevaču.

Ipak, ono što je najviše oduševilo mnoge glazbenike, kao i cijelu Hrvatsku je spontano okupljanje na tisuće Splićana na trgu kako bi zapjevali Oliverove pjesme.

A ONDA I ZAPJEVALI Svi u suzama: Ustali su Oliveru u čast i nisu prestali pljeskati...

Redale su se pjesme koje su obilježile glazbenu Dalmaciju, iz srca su se pjevale ‘Moj galebe,’ , ‘Copacabana’, ‘Oprosti mi pape’, ‘Nadalina’ i drugi bez vremenski hitovi, a mnogi obožavatelji nisu susprezali suze s lica.

- U čast velikog glazbenika fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice bit će u njegovom znaku, a iz zvučnika će dopirati njegova bezvremenska glazbi - najavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Jutros su na komemoraciji u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu posljednju počast odali kolege, prijatelji i obitelj. Na kraju su svi ustali u Oliverovu čast. Pljesak je trajao skoro pet minuta. Poslije toga su svi složno spontano počeli pjevati 'Vjeruj u ljubav'. 

Oko 500 brodica s otoka Hvara i Visa okupit će se u utorak navečer između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odali počast Oliveru dok katamaran s njegovim lijesom bude plovio tim morskim područjem u smjeru Vela Luke na Korčuli gdje je odrastao.

Brodice koje budu okupljene između luke Hvar i Paklenih otoka trubljenjem će odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude prolazio pored Hvara.

VIDI OVO: Kako je nastala poznata balada Galeb i ja?

Idi na 24sata

Komentari 17

  • luna5 31.07.2018.

    ovo je vjerovatno naskromniji glazbenik sa ovih prostora , ma i šire , počivaj u miru morski vuče

  • karmen07 31.07.2018.

    Malo ste vec postali dosadni. Ok covjek je bio legenda, lijepe pjesme...al pustite ga nek pociva u miru, a i nas koje bas to sve ne zanima.

  • prc_milojko 31.07.2018.

    A kako ofe Arsen, Kemo,...

Komentiraj...
Vidi sve komentare