Obavijesti

Show

Komentari 17

Split oplakuje velikana: Na bus stavili natpis 'Zbogom Olivere'

Split oplakuje velikana: Na bus stavili natpis 'Zbogom Olivere'
5

Cijela Hrvatska se oprašta s Oliverom. Ispred koncertne dvorane Lisinski, koja je Oliveru bila najdraža, obožavatelji su postavili cvijeće i svijeće u čast splitskom pjevaču...

VIDEO

Cijeli Split oprašta se od velikog Olivera Dragojevića. Nema kutka grada koji ne oplakuje velikana, a vrhunac emocija bio je za vrijeme posljednjeg ispraćaja Olivera za Velu Luku. 

POGLEDAJTE VIDEO:



U skladu s Danom nacionalne žalosti, splitski Promet, na autobuse postavio je poruku “Zbogom Olivere”.

 

Objavu dijeli Uvik Žedan (@uvik_zedan)

Ispred koncertne dvorane Lisinski, koja je Oliveru bila najdraža, obožavatelji su postavili cvijeće i svijeće u čast splitskom pjevaču.

Ipak, ono što je najviše oduševilo mnoge glazbenike, kao i cijelu Hrvatsku je spontano okupljanje na tisuće Splićana na trgu kako bi zapjevali Oliverove pjesme.

Svi u suzama: Ustali su Oliveru u čast i nisu prestali pljeskati...
Svi u suzama: Ustali su Oliveru u čast i nisu prestali pljeskati...

Redale su se pjesme koje su obilježile glazbenu Dalmaciju, iz srca su se pjevale ‘Moj galebe,’ , ‘Copacabana’, ‘Oprosti mi pape’, ‘Nadalina’ i drugi bez vremenski hitovi, a mnogi obožavatelji nisu susprezali suze s lica.

Pjaca

- U čast velikog glazbenika fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice bit će u njegovom znaku, a iz zvučnika će dopirati njegova bezvremenska glazbi - najavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Jutros su na komemoraciji u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu posljednju počast odali kolege, prijatelji i obitelj. Na kraju su svi ustali u Oliverovu čast. Pljesak je trajao skoro pet minuta. Poslije toga su svi složno spontano počeli pjevati 'Vjeruj u ljubav'. 

Oko 500 brodica s otoka Hvara i Visa okupit će se u utorak navečer između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odali počast Oliveru dok katamaran s njegovim lijesom bude plovio tim morskim područjem u smjeru Vela Luke na Korčuli gdje je odrastao.

Brodice koje budu okupljene između luke Hvar i Paklenih otoka trubljenjem će odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude prolazio pored Hvara.

VIDI OVO: Kako je nastala poznata balada Galeb i ja?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

'Morski vuk' je posljednji put uplovio u voljenu Velu Luku
DOČEKALE GA TISUĆE LJUDI

'Morski vuk' je posljednji put uplovio u voljenu Velu Luku

Gorjele su baklje, suze su stizale jedna drugu dok je lijes s tijelom Olivera Dragojevića u pratnji obitelji prolazio kroz špalir veloluških Kumpanija prema rodnoj kući u Vela Luci

Pogledajte fantastične snimke iz zraka: Split ispratio Olivera
U ZALAZAK SUNCA

Pogledajte fantastične snimke iz zraka: Split ispratio Olivera

Olivera Dragojevića tisuće ljudi na splitskoj Rivi ispratile su na posljednju plovidbu, onu do rodne Vela Luke na Korčuli, gdje će u srijedu biti pokopan
Vjerni Oliverovi Dupini: Pratili su ga dulje od dvadeset godina
SPLITSKI BEND

Vjerni Oliverovi Dupini: Pratili su ga dulje od dvadeset godina

Prvi dan, kad je došao Oliver, bio je malo pod šokom od kemoterapija, a poslije kao da ništa nije bilo. Zezao se i bio dobre volje - priča nam Stipe Bulić