Obavijesti

Show

Komentari 401

Svi u suzama: Ustali su Oliveru u čast i nisu prestali pljeskati...

Svi u suzama: Ustali su Oliveru u čast i nisu prestali pljeskati...
28

Završena je komemoracija Oliveru Dragojeviću. Pljesak je trajao više od četiri minute. Svi su spontano počeli pjevati 'Vjeruj u ljubav'. Zorica Kondža je bila među onima koji su prvi započeli pjesmu...

VIDEO

U organizaciji Hrvatske glazbene unije u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, nadležnim Ministarstvom kulture, Splitsko-dalmatinskom županijom, Gradom Splitom i ostalim institucijama u Hrvatskom narodnom kazalištu u tijeku je komemoracija za Olivera Dragojevića, uz nazočnost obitelji, prijatelja i suradnika te državnih, županijskih i gradskih dužnosnika.

Pokretanje videa...

03:21

11:40 Svi su ustali u Oliverovu čast. Pljesak ne staje... Oliverova supruga je shrvana. Svi su složno spontano počeli pjevati 'Vjeruj u ljubav'. Zorica Kondža je bila među onima koji su prvi započeli pjesmu.

POGLEDAJTE VIDEO:  Završena komemoracija Oliveru Dragojeviću

11:20  Kolege glazbenici su održali govore u spomen na Olivera, a klapa je otpjevala Cesaricu.

- Moć je samo onih najvećih da nas ujedine u bolu i u radosti. Nema veze kojim ste se stilom glazbe bavili, Oliver je bio maestro. Točno sam znao kad smo se dogovarali tko će prvi započeti i završiti pjesmu 'Moja domovina'. Odgovor je bio: onaj najveći, a to je Oliver - rekao je Nikša Bratoš.

- Probat cu se isključiti iz svega pa ću čitati s papira. Emocije su jednostavno prejake. Krenija si na osvajanje svita... i osvojija si ga. Ostavija si neizbrisiv trag, trag u beskraju - rekao je Tomo Mrduljaš.

- Zima je. Bura puše. Oliver i sinovi ukočeni, nose kesu s ribon koju su ulovili. To je slika koju sam želio podijeliti s vama. Njegova familija, more, kuća. Di je tu muzika? Slika je puna muzika. To je Oliver. Najslavniji, najveći priko mora ide smrznut. Meni je ova vijest bila ko da me neko ošamarija. On je svoj brod zva barkon. Uvik skroman. Za nas uvik prvi, a sebi uvik zadnji. Želim reći svom kapetanu da je sve kako triba - jedva je suspregnuo suze Gibonni.

11:15 Na platnu se prikazuje video koncerta Hausera i Olivera i pjesma 'Brod u boci'. Hauser nije mogao suspregnuti suze dok je gledao emotivnu snimku.

11:10 Nakon kratkog videa o Oliverovom životu stigla je i ožalošćena obitelj. Klapa je u njegovu čast otpjevala pjesmu 'Moj galebe'. 

Suprugu Vesnu, koja sjedi odmah do predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, tješi sin.

POGLEDAJTE VIDEO: Kolege i prijatelji na komemoraciji u splitskom HNK-u opraštaju se od legendarnog pjevača

11:00 Oprostiti od Olivera se se došli brojni kolege. Osim Tonyja Cetinskog, Severine, Doris Dragović, stigao je i Gibonni, koji je Oliveru bio poput člana obitelji. Njegovo je mjesto jedino u prvom redu od poznatih, tik do obitelji.

Stjepan Hauser se jedan od prvih upisao u knjigu žalosti. 

Komemoraciaj Oliver Dragojevic

- Nažalost nisam se čula s njim. Bojala sam se da ga ne smetam, da mu ne ometam mir. Ja se samo nadam da je istina da je umro u snu. Njegovo mjesto je gore negdje rezervirano. On je dijelio ljubav. Svi se opraštaju uz pjesmu, a on je bio toliko skroman da možda to ne bi ni htio - rekla je Tereza Kesovija.

- Kao da ti je otišao dio obitelj. Previše imam uspomena vezanih s njim. Kao da je neko dobro otišlo s ovoga svijeta. Ne znam čovjeka koji ga nije volio. Stajao je iza svih nas. Kad stane pored nas, odmah ti da dignitet i svi počnu vjerovati u tebe. Najjednostavniji lik, ne znam ko ga nije volio. Znala sam si reći da ako se ikad uobrazim, da si slobodno mogu lupiti šamar, jednostavno pogledaj Olivera - kaže Nina Badrić.

- Nakon ove euforije svjetskog, sad ovo. Tuga neizmjerna. Ne mogu ništa više reći - rekla je Severina.

 

 

VIDI OVO: Kako je nastala poznata balada Galeb i ja?

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 401
VIDEO

'Morski vuk' je posljednji put uplovio u voljenu Velu Luku
DOČEKALE GA TISUĆE LJUDI

'Morski vuk' je posljednji put uplovio u voljenu Velu Luku

Gorjele su baklje, suze su stizale jedna drugu dok je lijes s tijelom Olivera Dragojevića u pratnji obitelji prolazio kroz špalir veloluških Kumpanija prema rodnoj kući u Vela Luci

Pogledajte fantastične snimke iz zraka: Split ispratio Olivera
U ZALAZAK SUNCA

Pogledajte fantastične snimke iz zraka: Split ispratio Olivera

Olivera Dragojevića tisuće ljudi na splitskoj Rivi ispratile su na posljednju plovidbu, onu do rodne Vela Luke na Korčuli, gdje će u srijedu biti pokopan
Vjerni Oliverovi Dupini: Pratili su ga dulje od dvadeset godina
SPLITSKI BEND

Vjerni Oliverovi Dupini: Pratili su ga dulje od dvadeset godina

Prvi dan, kad je došao Oliver, bio je malo pod šokom od kemoterapija, a poslije kao da ništa nije bilo. Zezao se i bio dobre volje - priča nam Stipe Bulić