To je to što me zanima!

Splitskoj grupi otkazali koncert jer ne mogu jamčiti sigurnost...

Organizator ne može jamčiti sigurnost nekom tko dolazi iz Splita zbog dobro poznate riječke netrpeljivosti prema Splitu, koja je postala tolika da se sa stadiona prenosi čak i na koncert benda, napisali su među ostalim
Vidi originalni članak

Splitski bend Đubrivo trebao je zabavljati riječku publiku na Valentinovo, no to se ipak neće dogoditi. Kako navode na Facebook stranici, koncert je otkazan jer im organizatori ne mogu jamčiti sigurnost.

- Nažalost, svirka u Rijeci koja se trebala održat 14.2., je otkazana, i užasno nam je krivo zbog toga. Naime, organizator ne može jamčiti sigurnost nekom tko dolazi iz Splita zbog dobro poznate riječke netrpeljivosti prema Splitu, koja je postala tolika da se sa stadiona prenosi čak i na koncert benda koji nema nikakve veze s nogometom i čiji članovi već više od 20 godina uopće ne idu na utakmice - napisali su.

- Naravno, ovo se ne odnosi na sve Riječane. Imamo puno fanova u Rijeci i okolici, nismo tamo bili pet godina i ovo bi bila svirka za pamćenje, ali, nažalost, neće je biti ni sad ni ikad više. Jednostavno, nemamo običaj dolaziti u gradove u kojima smo nepoželjni, a na popisu tih gradova u 26 godina naše karijere stoji samo i jedino Rijeka. Želimo zahvaliti organizatorima i osoblju kluba, i želimo im se ispričati ako smo im izazvali bilo kakve neugodnosti - dodali su.

- Također, želimo da ovaj val mržnje ne izazove splitski odgovor, i da svi riječki bendovi, pa čak i aktivni pripadnici navijačke scene, i dalje bez ikakvih problema nastupaju u Splitu, kako je i do sad bilo. I, molimo sve fanove i štovatelje da u komentarima ne napišu nijedan jedini ružni ili uvredljivi komentar o Rijeci i Riječanima, jer nećemo dozvoliti da mržnja rodi novu mržnju i jer ovo nema nikakve veze ni s gradom ni s klubom u kojemu smo tribali svirati. Sve vas voli vaša Đubrad, vidimo se nekom drugom zgodom u nekom drugom gradu - zaključili su.

Komentara podrške nije nedostajalo, a jedan obožavatelj je napisao: 'Trebali bi promijeniti organizatora, a ne zbog nekoliko endema lijepiti sliku netolerancije jednom od najtolerantnijih gradova u Hrvatskoj'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Domino. 21.01.2020.

    jel ovo realno što sam ja sad pročitala?!

  • Prstupak 21.01.2020.

    Ovi glupsoni iz benda koji prate patuljka nisu ništa pametniji od pjevača im, misle da su zabranjeni zato šta su iz Splita. Da imaju malo mozga zabranili bi ili odhebali patuljka ustašu iz benda jer politici u rocku nema mjesta. Neuka goveda generaliziraju sebe kao ostatak scene. Ne oni nisu dio scene i nemaju veze sa scenom u Hrvatskoj i kao takvi su nebitni i da imaju malo mozga odavno bi zabranili patuljku da širi mržnju po internetu. To sve nema veze sa rock ekipom iz Rijeke ili Splita nego čista huliganska maloumna glupost koju patuljak stalno radi i ponavlja.

  • Lažni_Branitelj 21.01.2020.

    Pa da nisi kenjao po Rijeci sada ti ne trebao kordon vojne policije na koncertu gdje bi bilo eventualno 10 ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare