To je to što me zanima!

Spora ruka pravde: Polanskog će konačno izručiti SAD-u?

IPAK NE ODUSTAJU Poljski ministar pravosuđa osuđuje oskarovca koji je nadrogirao i silovao tada 13-godišnju djevojčicu i želi da mu ponovno sude
Vidi originalni članak

Polanski je počinio strašno zlodjelo nad maloljetnom djevojčicom. Žalit ću se na odluku poljskog suda koji ga je odbio izručiti Americi, kaže poljski ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro (45).

Poljska je ponovno pokrenula proceduru za izručenjem redatelja Romana Polanskog (82) Sjedinjenim Američkim Državama.

On je 1977. napio, drogirao i silovao tada trinaestogodišnju Samanthu Geimer u kući prijatelja i glumca Jacka Nicholsona.

- Stalno sam mu ponavljala da prestane. Fotografirao me golu i silovao u jacuzziju - rekla je Samantha. Dodaje kako ju je nakon svega odvezao kući i rekao da nikome ne kaže. Oskarovac do danas nije priznao silovanje već tvrdi da je Geimer sama pristala na seks. Nakon dramatičnog suđenja Samantha je rekla kako ju je to izmučilo više nego samo silovanje.

Redatelj rođen u Poljskoj trenutačno živi u Francuskoj, a iz SAD-a je pobjegao uoči čitanja presude 1978. Njegov odvjetnik Jan Olszewski nije iznenađen potezom poljskog ministra.

- Očekivali smo to. Ziobro je već ranije najavio da će se žaliti na presudu - kaže odvjetnik. Sud u Krakowu je 2015. zaključio da Polanski ne treba biti izručen, a tužitelji su se složili.

Mnogi obožavatelji smatraju kako je Romanu dovoljna kazna što mu je 1969. godine ubijena supruga Sharon Tate dva tjedna prije termina za porođaj. Glumica je izbodena 16 puta zajedno s četvero prijatelja, a pokolj su izveli članovi 'obitelji Manson'.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • jluci82 01.06.2016.

    zatući s nečim jaako tupim

  • cornelie 01.06.2016.

    sto je trinaestogodišnja djevojčica uopče radila s pedesdetogodišnjakom sama u kući?

  • cornelie 01.06.2016.

    sto je trinaestogodišnja djevojčica uopče radila s pedesdetogodišnjakom sama u kući?

Komentiraj...
Vidi sve komentare