To je to što me zanima!

Srušio sve rekorde s 'Gangnam Style' i nestao: Psy radi u firmi

Nakon što mu je popularnost pala, posvetio se poslu iza kamera. Osnovao je vlastitu tvrtku P Nation, koja radi kao diskografska kuća, a danas pomaže lokalnim zvijezdama da se probiju na svjetsko tržište
Vidi originalni članak

Južnokorejski pjevač Park Jae-sang, poznatiji pod imenom Psy (42), srušio je sve rekorde pjesmom 'Gangnam Style', koja je od 2012. godine skupila 3,6 milijardi pregleda. U svega pola godine hit je već bio prešao milijardu klikova te je tako Psy postao prvi izvođač na svijetu kojem je to uspjelo.

Mnogi su ga tada prozvali 'kraljem YouTubea' i diljem svijeta se imitirao njegov ples iz spota. Objavio je i pjesmu 'Gentleman' koja je također prešla milijardu pregleda. Ipak, njegova globalna slava je brzo 'splasnula'. Psy se i dalje bavi glazbom, ali ne objavljuje toliko često pjesme i ne dosežu milijarde kao prije. Ipak, i dalje ima milijune pregleda, samo što nije viralan kao nekad. 

Iako je 2012. postao planetarno popularan, Psy je u Južnoj Koreji počeo s karijerom već 2000. No, morao ju je pauzirati na kratko kako bi otišao u vojsku pa se vratio 2009. Psy je svojedobno rekao kako je slava loše utjecala na njegov život jer se okrenuo alkoholu. Votka mu je, kaže, bila najbolji prijatelj i kad je bio tužan i kad je bio sretan.

Nije mu ni djetinjstvo bilo bajno. S ocem nikako nije mogao na 'zelenu granu', a završio je i u zatvoru zbog posjedovanja marihuane. Nakon što mu je popularnost pala, posvetio se poslu iza kamera. Osnovao je vlastitu tvrtku P Nation, koja radi kao diskografska kuća, a danas pomaže brojnim lokalnim zvijezdama da se probiju na svjetsko tržište.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Brick 22.05.2020.

    Jedna od rijetkih pjesama koja je zaslužila milijarde pregleda. Kad vidim kakvo danas smeće sve ima preko milijardu pregleda, njake mi se.

  • 22.05.2020.

    da je youtube postojao u devedesetima tadašnji bendovi bi danas bili nedohvatljivi.

  • 22.05.2020.

    u današnjem svijetu dovoljan ti jedan hit da budeš milijarder tako da....

Komentiraj...
Vidi sve komentare