To je to što me zanima!

Što će ostati čovjeku od vjere jednom kada ga napusti nada?

Vjerojatno jedna od najgorih stvari, ako ne baš i najgora, koja se može dogoditi osobi koja se zarekla na redovnički život svakako je gubitak vjere. Kako se od toga oporaviti?
Vidi originalni članak

Jedna od stvari koje se upitao Ernst Toller, lik kojeg glumi Ethan Hawke u svojem novom filmu je može li nam bog oprostiti za sve što smo učini svijetu. U filmu 'First Reformed' glumac glumi svećenika kome će vjera biti ozbiljno poljuljana.

Toller (Hawke) je bivši vojni kapelan koji je postao svećenik Rimokatoličke crkve te koji se dnevno muči s mislima o svojem poginulom sinu. Rutine u crkvi omogućavale su mu da negativne misli makne s uma, no svi njegovi napori da ukloni takva razmišljanja doći će kraju jednom kada čuje ispovijed mlade članice njegove pastve.

SAMO TIŠINA Strava i jeza proći će vam kroz kosti od ovih sablasnih videa

Njegova vjera će uskoro biti kušana jer će ga uhvatiti histerija oko crkvinih sumnjivih radnji i poslova vezanih za neetičke korporacije.

- Znam da se ništa ne može promijeniti, i znam da nema nade - bit će rečenica kojom će svećenik obilježiti svoj pad i krizu vjere.

Pogledajte prvi foršpan

Proslavljeni scenarist i redatelj Paul Schrader je preuzeo uzde u stvaranju ovog filma. Osim Hawkea u glavnoj ulozi vidjet ćemo i Amandu Seyfried, Cedrica the Entertainera, Michaela Gastona te Vana Hansisa.

'First Reformed' se u kinima očekuje krajem svibnja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare