To je to što me zanima!

Prijeti mu 9 mjeseci zatvora: Matavulj dobio uvjetnu kaznu

Ukoliko glumac, koji je skrivio nesreću u kojoj je 2013. umrla Dolores Lambaša, u sljedeće dvije godine ponovi isto ili slično djelo, morat će u zatvor na 9 mjeseci
Vidi originalni članak

Stojan Matavulj (53) i dalje se teško nosi sa smrti kolegice Dolores Lambaše. Tijekom ročišta je izjavio da se osjeća krivim i da mu je žao, ali da alkohol i umor nisu krivi za nesreću. 

Glumac je sada osuđen na dvije godine uvjetne kazne, a ako unutar te dvije godine ponovi isto ili slično djelo, morat će u zatvor na 9 mjeseci.

Protiv Matavulja optužnicu je podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a teretili su ga da je u listopadu prošle godine pod utjecajem alkohola, to jest s 0,66 promila alkohola u krvi, upravljao automobilom na autocesti A3 te zbog neprospavane noći i umora nije prilagodio brzinu kretanja pa je 23. listopada 2013. u 6.30 sati prednjim desnim krajem udario u vozilo ispred sebe. Pri udaru, oba vozila sletjela su na travnatu površinu s desne strane kolnika. Dolores je ispala iz vozila i pretrpjela teške ozlijede od kojih je istog dana i preminula u bolnici u Slavonskom Brodu.

Matavulj i Lambaša kobnog dana vraćali su se iz Beograda gdje su bili na predstavi, usput su stali u Iloku gdje su se zabavljali kod prijatelja. Ujutro su nastavili put iako su bili rezervirali dvije sobe u kojima su trebali prespavati. 

Idi na 24sata

Komentari 129

  • 84sa 17.02.2015.

    sudovi su pristrani ! uglavnom skupljaju bodove na sitnoj raji !

  • MaraBrajković 16.02.2015.

    E stvarno ljudski život malo vrijedi!Po mišljenju nekih sudaca,naravno!

  • brođanin 1_1 16.02.2015.

    Olakotna okolnost je bila što nije vozio BMW.......žao mu je,pustio je i suzu,nije mu to bilo teško jer ipak je po profesiji glumac.Ostaje nam za nadati se kako nema amneziju jer će tako samom sebi morati priznati razlog nesreće,a i ujutro se mora pogledati u ogledalo što i nije mala kazna

Komentiraj...
Vidi sve komentare