To je to što me zanima!

Šveđanin Måns Zelmerlöw osvojio je srca publike i žirija

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ove godine je po prvi put na natjecanju nastupila Australija, a ovogodišnji Eurosong obogaćen je novim grafičkim dizajnom pod zajedničkim geslom 'Gradimo mostove'
Vidi originalni članak

U finalnoj emisiji jubilarnog 60. Eurosonga natjecalo se 27 zemalja. Ove godine je po prvi put nastupila Australija, a ovogodišnji Eurosong obogaćen je novim grafičkim dizajnom pod geslom 'Gradimo mostove'. Čak su i ulice u Beču privremeno poprimile novi izgled pa su na nekima od njih parovi istog spola koji se grle ili drže za ruke.

Prema anketi koju je prije početka natjecanja radio Eurosong.hr Hrvati su izglasali da će se 2016. godine izbor za najbolju pjesmu Europe održati u Švedskoj. Srpska predstavnica bila je na drugom mjestu, a na trećem su predstavnici Italije.

Natjecanje je otvorila prošlogodišnja pobjednica Conchita Wurst (36) koja je nastupila s dječjim zborom, a glazbenici su upregnuli sve snage kako bi u Beču predstavili svoje zemlje na najbolji mogući način.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ove godine gledali smo najduže finale u povijesti Eurosonga. Pobjednik najvećeg europskog glazbenog natjecanja je Šveđanin Måns Zelmerlöw. Svojim nastupom i izvedbom pjesme 'Heroes' osvojio je srca publike i žirija. Ovo je Švedskoj šesta pobjeda.

Po prvi put u povijesti natjecanja domaćin je završio na posljednjem mjestu. Nisu dobili niti jedan bod.

Ruskinja Polina Gagarina svojim je glasom 'A Million Voices' osvojila cijelu Europu i pozicionirala na visoko drugo mjesto.

- Ne mogu prestati plakati. To je nešto nevjerojatno - kazala je kroz suze Polina. Na trećem mjestu je t alijanski predstavnik Il Volo s pjesmom 'Grande Amore'. Predstavnica Srbije Bojana Stamenov plasirala se na deseto mjesto.

Slovenska predstavnica Maraaya prva je stupila na pozornicu, a pjevala je pjesmu 'Here You Are'.  Plasirala se na 14. mjesto. Nenad Knežević Knez predstavljao je Crnu Goru pjesmom ''Adio' i jedan je od rijetkih natjecatelja koji je pjevao na materinjem jeziku, a zauzeo je 13. mjesto u ukupnom poretku. Mađarska predstavnica Boogie otpjevala je besmisao ratova pjesmom 'Wars For Nothing', a njezin plasman je 20. mjesto.

Konačne rezultate Eurosonga 2015. možete pogledati OVDJE .


Idi na 24sata

Komentari 244

  • kath 25.05.2015.

    ovo iza mi je super

  • Živjela Sloboda!!! 24.05.2015.

    Bože, koja glupa pjesma!

  • kesha 24.05.2015.

    Iponovno glasanje tipa susjed ,susjedu. Gadljivi su mi više i ti sjevernjaci koji isključivo glasaju međusobno kao da ostali ne postoje. Ono malo što drugi ušićare su glasovi stranih radnika i izbjeglica. Sa druge strane države bivšeg Sovjetskog saveza također po istom principu. Na taj način prolaze uistinu svakakve gluposti. Šveđanin nije bio loš ali niti najbolji,imao je odlične animacije. Mislim da bi trebalo osnovati potpuno neutralan žiri koji čuje samo pjesmu a nema pojma čija je,tako bi se napravio najpošteniji odabir . Na završnoj priredbi također organizirati šarolik žiri iz raznih država pa bi možda bilo poštenije. Ovako je to besmislica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare