To je to što me zanima!

'Svećenikova djeca' oduševila publiku na premijeri u kazalištu

Premijeru predstave 'Svećenikova djeca' u petak navečer u kazalištu Kerempuh nisu propustila brojna poznata lica poput voditelja Maria Sedmaka, Ksenije Pajić i drugih
Vidi originalni članak

Nakon velikog uspjeha filma 'Svećenikova djeca' redatelja Vinka Brešana, koji je s više od 155 tisuća gledatelja nedavno proglašen najgledanijim hrvatskim filmom u 21. stoljeću, istoimena tragikomedija zaživjela je i na kazališnim daskama. Dugoočekivanu premijeru predstave 'Svećenikova djeca' u petak navečer u kazalištu Kerempuh nisu propustila brojna poznata lica poput voditelja Maria Sedmaka, Ksenije Pajić, Vilija Matule, Ane Maras, Petre Kurtele, Zdenke Kovačićek, Perice Martinović i brojnih drugih. Brojna publika velikim je pljeskom nagradila redatelja Marija Kovača i glumce Željka Konigsknechta, Edu Vujića, Branku Trlin, Velimira Čokljata, Ivana Đuričića i Anitu Matić Delić. 

Željko Königsknecht u predstavi igra katoličkog svećenika don Fabijana koji buši kondome kako bi povećao natalitet na jednom dalmatinskom otoku. Dramaturginja predstave je Dora Delbianco, scenograf Miljenko Sekulić, kostimografkinja Hana Letica dok glazbu potpisuje Tomislav Babić. Drama Mate Matišića praizvedena je 1999. u splitskome HNK-u, u režiji Božidara Violića, a 2004. u moskovskom Puškin teatru, u režiji Alexandra Ogarjova.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • regan 18.03.2013.

    užas i dosada od filma.i neznam koga može oduševiti takva dosada.

  • Hasenfefer 17.03.2013.

    Ovaj kaj ova tema nije postala DE mode OD KAD IMAMO novog PAPU. Mislim mogli ste napraviti i film o Švedsko-Finsko-Danskim ratovima kaj se događaju u Mađarskoj (zbog manjeg PDV-A na rat) a sve bi se odvijalo na HRVATSKOM jeziku da SRBI u Eu PARLAMENTU SHVATE što govorimo na glagoljici. Sad sam se i ja zgubil. Uglavnom tam di se pije votka, vino i rakija (ne nužno tim redom) žive Finci i nitko drugi. I to je OK. Nek Fici žive u svojoj Finskoj, a u Hrvatskonj žive Marsovci je r hrvati su manjina.

  • prepametna 17.03.2013.

    film toliko dosadan da to nisu istine..

Komentiraj...
Vidi sve komentare