To je to što me zanima!

Svi su dijelili zajednički motiv: Očajnički su željeli preživjeti

Interni politički život Sovjetskog saveza socijalističkih republika tijekom 50-ih godina dvadesetog stoljeća bio je istinski opasan. Nikada se nije znalo tko će doživjeti naredni dan
Vidi originalni članak

Početak pedesetih godina dvadesetog stoljeća u komunističkom Sovjetskom Savezu nije baš bio najsretniji dio povijesti te zemlje. Pred sam pad diktatorskog režima Josifa Staljina pojavile su se i epidemije gladi, kao što se i ponovno pojačao antisemitski stav populacije.

TOMB RAIDER Prvi video iz filma je tu: Nova Lara Croft će oduševiti baš sve

Njegova smrt obilježila je početak boljih dana, no prije toga su se dogodile mnoge krvave čistke. U danima nakon Staljinovog konačnog pada, njegovi ministri tukli su se za kontrolu. Dok su neki željeli pozitivne promjene u Sovjetskom savezu, drugi su imali mračnije motive.

Međutim svi su imali jedan zajednički motiv - očajnički su željeli preživjeti čistke.

Pogledajte video

Film 'Smrt Staljina' kombinira komediju, dramu i političke intrige u najnovijem filmu proslavljenog scenarista i redatelja televizijske serije 'Potpredsjednica' i filma 'U banani'. Dobitnik Emmyja te za Oscara nominirani scenarist i redatelj Armando Iannucci ponovno se latio jednog satiričnog djela.

Glavne uloge preuzeli su Olga Kurylenko, Steve Buscemi, Jeffrey Tambor i Jason Isaacs. Film u sva bolja kina dolazi 15. ožujka.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare