To je to što me zanima!

Svrtan: Tita mi nije bilo teško 'skinuti', znam taj naglasak...

Glumac smatra da je Tito nekad bio 'krvavo ozbiljan', a drugi put potpuno opušten. Dodao je da je bio lukav političar, opušten u narodu. Glumački mu je lik jako zanimljiv
Vidi originalni članak

Veselim se pogledati i nove epizode "Predsjednika". Prvu sam gledao i prisjetio se kako je bilo divno raditi dokumentarac, rekao je Boris Svrtan (55). U "Predsjedniku" opet igra Tita. Ovo mu je četvrti put da glumi maršala. Prvog Tita igrao je 1992. u predstavi "Spikom na spiku" za koju je napisao scenarij, režirao i osmislio scenografiju.

To je bila kultna predstava koju je 4. siječnja 1992. došao pogledati i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. Nahvalio je glumce i rekao da su ih sve odlično skinuli. Dugo u noć zadržao se s glumačkom ekipom u Kerempuhovom Mollierovom salonu. Potom je 2010. u serijalu "Tito" redatelja Antuna Vrdoljaka (88) također igrao maršala. Treći put se kao Josip Broz pojavio u serijalu "Jugoslavenske tajne službe". 

- Ne igram samo ja Tita. Vukmirica ga je igrao kao starijeg, Rade Marković također... Valjda  se redateljima učinilo da sam dobro skinuo Titov govor. Moj tata je iz Zagorja i taj naglasak mi je jako blizak. Tita nije teško skinuti jer je imao određene geste, jezično je bio zbrkan s puno misli koje je skrivao - rekao je Svrtan. 

BIVŠI RAVNATELJ GAVELLE Svrtan: 'Ženim se, ali ne bih htio dijeliti detalje o vjenčanju'

Glumac smatra da je Tito nekad bio 'krvavo ozbiljan', a drugi put potpuno opušten. Dodao je da je bio lukav političar, opušten u narodu. Glumački mu je lik jako zanimljiv.  

U monodrami "Moj slučaj", koja je do sad igrana 70-tak puta, glumio je i Vladu Gotovca, ali Tito i Tuđman, također i u tom su komadu bili epizodni likovi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 4

  • smradacdubrava 22.01.2020.

    I ti ostario

  • 22.01.2020.

    Onda si očito dobro skinuo rusku verziju hrvatskog, svaka čast, nije to mala stvar

  • komentator18 22.01.2020.

    Hebo te marsal

Komentiraj...
Vidi sve komentare