To je to što me zanima!

Tajna novog lovca: 'Trema mobilizira intelektualnu snagu'

MIRKOV NASLJEDNIK Ekipa ‘Potjere’ dobila je snažno kvizaško pojačanje u svoje redove. Inženjer po struci, trenutačno je deveti na ljestvici najboljih kvizaša Hrvatskog kviz saveza
Vidi originalni članak


Mladen Vukorepa novi je lovac u kvizu “Potjera”. Iskusni kvizaš četvrti je član ekipe, uz Moranu Zibar, Deana Kotigu i Krešimira Sučevića Međerala. Inženjer po struci, trenutačno je deveti na ljestvici najboljih kvizaša Hrvatskog kviz saveza (HKS).

- Da zasjednem na broj jedan potrebne su dvije stvari. Pad forme sjajnih kvizaša koji su ispred mene na ljestvici. I morao bih dati otkaz na poslu, zanemariti privatan život i učiti razne podatke po cijeli dan. Dakle, ništa od toga - kaže Vukorepa koji kaže da trema mobilizira njegovu intelektualnu snagu. Moždane vijuge ‘trenira’ svakodnevnim poslovima, enigmatikom i čitanjem.

- Volio sam čitati od malih nogu, pa sam i naučio čitati s 4 ili 5 godina, što je u ono doba bilo puno rjeđe nego u doba današnjih wunderkinda. Čitam svašta, od novina do beletristike, ali zbog posla i drugih obveza knjige uglavnom čitam samo kad sam na godišnjem odmoru - kaže Vukorepa koji je blizak sa svim kolegama no posebno se rado prisjeti “institucije” Mirka Miočića.

S njime se poznavao preko kvizaških krugova. Jedini direktni susret na TV kvizu bio im je u “Diplomcu“ i završio Miočićevom pobjedom.

- Mirko je bio sjajan kvizaš i još bolji čovjek. Iza njega je u kvizaškom svijetu ostala praznina, koju ni velik broj novih perspektivnih kvizaša ne može popuniti. Nakon što sam čuo da je obolio, povremeno smo se čuli telefonom, a nadao sam se da ću dočekati da se vrati kao lovac - priznaje Vukorepa.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • 23.10.2017.

    bez veze lik

  • saubermaher 23.10.2017.

    Smijurija od zadnja četi pitanja.Kraća su od dvije proste rečenice,a o voditelju i njegovim biserima nemam riječi.S milijunašem na ovamo sve lošije i lošije

  • marko147 23.10.2017.

    Ajde

Komentiraj...
Vidi sve komentare