To je to što me zanima!

Tema današnjeg svečanog ručka u novoj epizodi je nered!

Danas će nam natjecatelji pokazati kako izgleda lički svečani ručak – srnetina sa zeml knedlama za glavno jelo i savijača s borovnicama
Vidi originalni članak

Jela od divljači specifična su za Liku stoga je danas na red došla srnetina sa zeml knedlama. Svi su natjecatelji dobili različite dijelove srnetine - neki mekane, a neki tvrde, mišićave. Kako cijelo jelo ne bi propalo zbog neiskustva natjecatelja, član žirija Tomislav Špiček svakom je natjecatelju naglasio koliko koji dio mesa zahtijeva termičke obrade, da ne ispadne previše kuhano ili pak sirovo meso. 

Anka će komplicirati s nadjevom, Mile i Bisera s tijestom

Dijelio je tako i savjete oko pečenja ili pirjanja, oko začina u marinadama (Tanja je u marinadi koristila cimet) ili načinu kuhanja knedli (Milivoj ih je kuhao u kuhinjskoj krpi umjesto u foliji), ali i radio nered po kuhinjskim stolovima. Tako je Zlatanu gurao otpatke od luka i korjenastog povrća u ladicu uz komentare da mu pomaže u pospremanju, a kod Natalije pojeo dio namirnica. 

I kod drugog današnjeg zadatka, savijače s borovnicama, nereda nije nedostajalo. Svi su imali problema kod pripreme tijesta ili nadjeva, pa se čini da se natjecatelji najviše muče s jednostavnim receptima. Milivoj će u jednu svoju verziju savijače uz borovnicu umiješati banane, Anka će komplicirati s nadjevom, Mile i Bisera s tijestom, Zlatanu će višak brašna pasti na pod, a iskusna Natalija će tražiti pomoć od ostalih kandidata.

Treba li karamelizirati šećer i pirjati borovnice? Koristiti rakiju, griz ili jogurt u nadjev? I treba li posuti šećer u prahu na vrh tradicionalne savijače? Doznat ćemo večeras u 21:10 sati na RTL Televiziji, u novoj epizodi gastro showa „Tri, dva, jedan –kuhaj“!

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kung fu panda 01.05.2014.

    loše skuhani ručak

  • magdallenaa 30.04.2014.

    da me netko pita...ovaj meni ne bih nikad svrstala u liku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare