To je to što me zanima!

The National su prvi headlineri sljedećeg INmusic festivala

U Zagrebu će nastupiti u suradnji sa Žednim uhom, organizatorom koncerata zahvaljujući kojima su više puta svirali u Hrvatskoj, od njihovog prvog i već mitskog nastupa u KSET-u 2004.
Vidi originalni članak

Miljenici hrvatske koncertne publike, The National, vraćaju se nakon šest godina u Hrvatsku kao jedni od headlinera povratničkog, 16. INmusic festivala, koji će se održati od 24. do 26. lipnja na jarunskim otocima, najavio je INmusic festival.

ROCK SPEKTAKL NA JARUNU FOTO Deftones, Royal Blood, Gogol Bordello... Pogledajte atmosferu treće večeri INmusica

U Zagrebu će nastupiti u suradnji sa Žednim uhom, organizatorom koncerata zahvaljujući kojima su više puta svirali u Hrvatskoj u proteklih dvadesetak godina, od njihovog prvog i već mitskog nastupa u KSET-u 2004. izgradivši čvrstu bazu fanova.

Od posljednjeg nastupa na zagrebačkoj Šalati u ljeto 2018. godine i promocije nagrađivanog sedmog albuma 'Sleep Well Beast' za bend se puno promijenilo, od razvitka vlastitog zvuka i naracije kroz glazbene suradnje sa Sharon van Etten, Justinom Vernonom, Lisom Hannigan i drugima, do privatnih poteškoća i suočavanja s post-pandemijskim stanjem duha, napominje se u najavi. 

Iako je pred dvije godine budućnost benda, kako su sami rekli, bila upitna uslijed kreativne i osobne krize, uspjeli su ponovno pronaći svoju stvaralačku i ljudsku koheziju.

Nakon četverogodišnje izdavačke pauze u 2023. su izdali čak dva studijska albuma – 'First Two Pages of Frankenstein' u travnju te 'Laugh Track' u rujnu. Na prvom gostuju Phoebe Bridgers, Sufjan Stevens i Taylor Swift, dok drugi karakterizira istraživački i vibrantni duh.

Na krilima jedinstvene sinergije devetog i desetog studijskog albuma The National se pred hrvatsku publiku vraćaju s novim kreativnim žarom i posebnim naglaskom upravo na izvedbu uživo te sve sretne neizvjesnosti koje interakcija s publikom uživo nosi.

- U posebnom dvosatnom nastupu i dugoočekivanom povratku u Hrvatsku The National će nesumnjivo još jednom oduševiti i dokazati zašto su jedan od najomiljenijih bendova domaće publike - poručuje INmusic.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare