To je to što me zanima!

Thievery Corporation početkom srpnja na zagrebačkoj Šalati

Thievery Corporation, jedni od najpoznatijih producenata "chill out", lounge i globalnih zvukova, dolaze s bendom 6. srpnja u Zagreb na stadion Šalata, objavio je organizator LAA agencija
Vidi originalni članak

Kroz gotovo tri desetljeća Thievery Corporation spaja globalne zvukove, od brazilskih, jamajkanskih, preko europskih i indijskih, dodajući im beatove i vokale. Tako stvaraju prepoznatljivi zvučni potpis, primjerice u domeni duba, bossa nove ili techna, koji im je donio horde obožavatelja po svijetu.

Osnivači benda Rob Garza i Eric Hilton povezali su se oko ljubavi prema brazilskoj glazbi, dubu i bossa novi, te sve to početno povezali kroz apstraktnu i instrumentalnu plesnu glazbu zvukom između trip-hopa i acid jazza.

Utjecaj lokalne punk scene donio im je slobodu izražavanja zbog čega je dvojac, ostajući vjeran neovisnosti i vlastitoj etiketi, stvorio jedan od najoriginalnijih izričaja koristeći globalne glazbene stilove.

Glazba Thievery Corporationa je uvijek odavala počast prošlosti, počevši s epohalnim prvijencem iz 1996. “Sounds From The Thievery Hi-Fi” koji se prodao u više od 100 tisuća primjeraka. Predstavio ih je kao pionire koji elektroničku glazbu miješaju s brojnim vokalima i lansirao na glazbenu scenu.

U POGONU KULTURE Silente stiže u svibnju u Rijeku: Zapjevat će i novu pjesmu...

“The Mirror Conspiracy” iz 2000. godine, na kojem je i megapopularni singl “Lebanese Blonde”, uvelike je nastao pod utjecajem bossa nove i soula, te bio njihov najpopularniji album u SAD-u.

Nasljednik “The Richest Man in Babylon” postaje više orijentiran na politička zbivanja i humanost, čime još više odaju počast svjetskim kulturama.

U međuvremenu istražuju i indijsku klasičnu glazbu, hip-hop i reggae, Afrobeat ili psihodeliju, što utječe na albume “The Cosmic Game”, “Radio Retaliation”, koji je dobio nominaciju za Grammyja, ili “The Temple of I & I” dok na izdanju “Symphonik” objavljuju nove verzije svojih omiljenih pjesama uz pratnju praškog filharmonijskog orkestra.

POPULARNA PJEVAČICA Pola ulaznica za Avril Lavigne u pulskoj Areni je već prodano

Posjetitelje na Šalati očekuje presjek dosadašnjeg rada benda sa hitovima koji su im obilježili karijeru.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Jennifer07447 08.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

  • SexyLolly21 07.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare