To je to što me zanima!

Time, Mišo Kovač i Mihaljinec dobit će Porin za životno djelo

Nagrade će im uručiti na središnjoj dodjeli Porina kojoj su domaćini gradovi Opatiija i Rijeka 05. svibnja. Vlatkoviću će Porin uručiti u KD Vatroslav Lisinski 14. svibnja
Vidi originalni članak

Osim Mate Miše Kovača, Porina za životno djelo dobit će skladatelj, dirigent, aranžer i pijanist Stjepan Mihaljinec, koji je napisao i neke od najvećih Mišinih hitova, originalna postava 'supergrupe' Time, te hornist Radovan Vletković.

Porin će Mati Miši Kovaču biti još jedna potvrda velikog značaja koji ima za hrvatsku glazbu. Mihaljinec se skladanjem bavi od sredine 50-ih godina prošlog stoljeća. 

Grupu Time 1971. osnovali su Topić i menadžer Vladimir Mihaljek Miha. Ostali članovi grupe bili su klavijaturist Tihomir Pop Asanović, gitarist Vedran Božić, basist Mario Mavrin, bubnjar Ratko Divjak te za klavirom i na flauti Brane Lambert Živković. Neki od njihovih najpoznatijih hitova su 'Da li znaš da te volim', 'Makedonija', 'Hegedupa upa' te brojni drugi. 

Nagrade će im uručiti na središnjoj dodjeli Porina kojoj su domaćini gradovi Opatiija i Rijeka 05. svibnja. Nagradu za životno djelu hornistu Radovanu Vlatkoviću će uručiti na priredbi Porin Classic, 14. svibnja u zagrebačkoj KD Vatroslava Lisinskog.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • feba 23.03.2012.

    Nikad mi neće biti jasna ta karizma Miše Kovača obzirom da on ne zna da pjeva narode.Čime vam je to ušao pod kožu?

  • Bestia feroce 22.03.2012.

    Anal ne mogu vjerovati da na svakom članku imaš toliko minusa!

  • una222 22.03.2012.

    legenda jeste ali njegove izjave tokom zadnjih godina nisu primjerene, što je još gore jedno je pričao a drugo radio, a sad raspalite sa minusima

Komentiraj...
Vidi sve komentare