To je to što me zanima!

Tko je ona? Marija Magdalena napokon će dobiti film o sebi

U Srednjem vijeku crkva ju je smatrala prostitutkom pokajnicom i ženom jako sumnjivog morala, no takvo je gledište s vremenom promijenjeno u jedno mnogo blažeg karaktera
Vidi originalni članak

Studio Universal će nas naredne godine početkom prosinca razveseliti još jednom ekranizacijom nekog dijela Biblije. U pitanju je film o Mariji Magdaleni, s Rooney Marom u glavnoj ulozi.

Sva četiri evanđelista spominju Mariju Magdalenu kao svjedokinju navodnog uskrsnuća Isusa Krista. Gnostička Evanđelja daju naslutiti da je Marija bila važna u ranoj Crkvi te da ju je Isus posebno volio među učenicima. U Katoličkoj, Pravoslavnoj i Anglikanskoj Crkvi štuje se kao svetica.

Pogledajte prvi video

- Film je autentičan i human prikaz jedne od najzagonetnijih i krivo shvaćenih osoba u povijesti. Ovaj biblijski film približit će nam priču o  Mariji (Rooney Mara), mladoj ženi u potrazi za novim načinom života. Sputana hijerarhijom društva, Marija se suprotstavila svojoj tradicionalnoj obitelji te se pridružila pokretu kojeg predvodi karizmatični Isus iz Nazareta (Joaquin Phoenix). Uskoro će naći svoje mjesto u pokretu te će se uputiti na putovanje do Jeruzalema - piše u opisu filma.

Uz Maru i Phoenixa u filmu glumi i Chiwetel Ejiofor kao Petar, dok je ulogu Jude preuzeo Tahar Rahim. Sve se snima pod budnim okom redatelja Gartha Davisa čiji je prošlogodišnji film 'Lav' bio i u konkurenciji za Oscara.

Film u kina dolazi 02. prosinca 2018. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare