To je to što me zanima!

ToMa: Pjesmu sam nazvao po sebi jer ja i jesam budala...

Od malih nogu sam zaista hiperaktivno dijete. Sve slobodno vrijeme sam ulagao u neke aktivnosti. Mislim da tome mogu zahvaliti jer sam danas proaktivan i ne volim stajati na mjestu, kaže nam ToMa
Vidi originalni članak

ToMa je mnogima zapeo za oko na ovogodišnjoj Dori gdje je osvojio 7. mjesto s pjesmom 'In the darkness', a na Splitskom festivalu 2021. godine za pjesmu 'Zaboravljeni' proglašen je najboljim debitantom. Nakon Dore predstavlja singl 'Pero na dlanu' koji potpisuje Matija Cvek, a za aranžman je zaslužan Ivan Pešut.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ovaj multitalentirati glazbenik je vlasnik smeđeg pojasa u karateu, trenirao je judo, košarku, nogomet, a bio je čak i odbojkaški trener. Sportskog je i natjecateljskog duha, a to je pokazao i kada je bio pozvan na The Voice UK gdje je direktno od nekih 200 tisuća prijavljenih prošao u drugi predizborni krug u kojem je bilo tri i pol tisuće kandidata. Sada ima novi singl, 'Budala ja' pa smo popričali s njime o pjesmi, Dori, značenju glazbe u njegovu životu...

Nedavno si predstavio svoj aktualni singl 'Budala ja' – zašto taj naziv?

Ovu sam pjesmu nekako sebično nazvao po sebi... Jer ja jesam u jednu ruku budala i htio sam da cijela ta priča bude zanimljiva, zabavna i drugačija od svega što smo navikli. I upravo je činjenica da su se svi zakačili i zainteresirali za pjesmu jer se zove Budala ja znak da sam napravio dobru stvar. To je generalan pojam s kojim se mnogi ponekad poistovjećuju, a priča priču jednog nesigurnog lika koji se bori za svoju djevojku. Svi smo nekad budale, i tu nema apsolutno ništa loše. 

Na ovom singlu si ostvario još jednu suradnju s odličnim producentom Ivanom Pešutom – kako ste se povezali i možemo li ubuduće očekivati zajedničke suradnje?

Ivan Pešut je, ako se mene pita, jedan od najboljih hrvatskih producenata trenutačno. To dokazuju i suradnje koje svaki dan realizira s najvećim imenima naše scene. Volim njegovu inovativnost, crtu da radi i razmišlja drugačije od ostalih. A i dosta slično razmišljamo kad je glazba u pitanju što je ključno za kvalitetan proizvod. Ivan je svakako osoba koju ćete vidjeti u nadolazećim projektima koje ću predstavljati javnosti. 

Početkom ove godine si bio na Dori s pjesmom 'In the darkness' – možemo li očekivati u budućnosti tvoj nastup na Dori? Hoćeš se možda prijaviti za sljedeću godinu?

Što se Dore tiče, uzimam pauzu. Imao sam dva dobra pokušaja i to je to za sad. Nekad u budućnosti, vjerojatno da. Ali ne treba biti naporan u tom segmentu... Neka drugi sad okušaju svoju sreću. Onog dana kad budem siguran da imam pjesmu dostojnu Europe možete i moje ime očekivati na tom popisu. 

Osim glazbom, bavio se si se i raznim sportovima - vlasnik si smeđeg pojasa u karateu, trenirao si judo, košarku, nogomet, a čak si bio i odbojkaški trener. Godinama si trenirao latinoameričke plesove i osvojio nebrojeno nagrada. Misliš li da ti upravo taj tvoj sportski duh pomaže u svemu što radiš u životu i gura te naprijed?

Od malih nogu sam zaista hiperaktivno dijete. Svo slobodno vrijeme sam ulagao u neke aktivnosti. Nisam volio mir i ljenčarenje. Pa tako i danas. Mislim da tome mogu zahvaliti jer sam danas proaktivan i ne volim stajati na mjestu. Želim učiti, napredovati, želim svaki dan rasti. A istina, malo sam i kompetitivan... hahaha, mislim da je to zdravo za svakoga tko se bavi poslom gdje je konkurencija zdrava konkurencija. I hvala mojim roditeljima što su mi omogućili djetinjstvo u kojemu sam mogao raditi 100 stvari dok nisam shvatio što je moj poziv. 

POGLEDAJTE NOVI IZAZOV ZA ANĐELKU PRPIĆ I RENEA BITORAJCA: 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Bože Dragi 09.11.2022.

    Konačno jedan poštenjak

Komentiraj...
Vidi sve komentare