Obavijesti

Show

Komentari 1

ToMa: Pjesmu sam nazvao po sebi jer ja i jesam budala...

ToMa: Pjesmu sam nazvao po sebi jer ja i jesam budala...
8

Od malih nogu sam zaista hiperaktivno dijete. Sve slobodno vrijeme sam ulagao u neke aktivnosti. Mislim da tome mogu zahvaliti jer sam danas proaktivan i ne volim stajati na mjestu, kaže nam ToMa

VIDEO

ToMa je mnogima zapeo za oko na ovogodišnjoj Dori gdje je osvojio 7. mjesto s pjesmom 'In the darkness', a na Splitskom festivalu 2021. godine za pjesmu 'Zaboravljeni' proglašen je najboljim debitantom. Nakon Dore predstavlja singl 'Pero na dlanu' koji potpisuje Matija Cvek, a za aranžman je zaslužan Ivan Pešut.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Ovaj multitalentirati glazbenik je vlasnik smeđeg pojasa u karateu, trenirao je judo, košarku, nogomet, a bio je čak i odbojkaški trener. Sportskog je i natjecateljskog duha, a to je pokazao i kada je bio pozvan na The Voice UK gdje je direktno od nekih 200 tisuća prijavljenih prošao u drugi predizborni krug u kojem je bilo tri i pol tisuće kandidata. Sada ima novi singl, 'Budala ja' pa smo popričali s njime o pjesmi, Dori, značenju glazbe u njegovu životu...

Nedavno si predstavio svoj aktualni singl 'Budala ja' – zašto taj naziv?

Ovu sam pjesmu nekako sebično nazvao po sebi... Jer ja jesam u jednu ruku budala i htio sam da cijela ta priča bude zanimljiva, zabavna i drugačija od svega što smo navikli. I upravo je činjenica da su se svi zakačili i zainteresirali za pjesmu jer se zove Budala ja znak da sam napravio dobru stvar. To je generalan pojam s kojim se mnogi ponekad poistovjećuju, a priča priču jednog nesigurnog lika koji se bori za svoju djevojku. Svi smo nekad budale, i tu nema apsolutno ništa loše. 

Na ovom singlu si ostvario još jednu suradnju s odličnim producentom Ivanom Pešutom – kako ste se povezali i možemo li ubuduće očekivati zajedničke suradnje?

Ivan Pešut je, ako se mene pita, jedan od najboljih hrvatskih producenata trenutačno. To dokazuju i suradnje koje svaki dan realizira s najvećim imenima naše scene. Volim njegovu inovativnost, crtu da radi i razmišlja drugačije od ostalih. A i dosta slično razmišljamo kad je glazba u pitanju što je ključno za kvalitetan proizvod. Ivan je svakako osoba koju ćete vidjeti u nadolazećim projektima koje ću predstavljati javnosti. 

Početkom ove godine si bio na Dori s pjesmom 'In the darkness' – možemo li očekivati u budućnosti tvoj nastup na Dori? Hoćeš se možda prijaviti za sljedeću godinu?

Što se Dore tiče, uzimam pauzu. Imao sam dva dobra pokušaja i to je to za sad. Nekad u budućnosti, vjerojatno da. Ali ne treba biti naporan u tom segmentu... Neka drugi sad okušaju svoju sreću. Onog dana kad budem siguran da imam pjesmu dostojnu Europe možete i moje ime očekivati na tom popisu. 

Osim glazbom, bavio se si se i raznim sportovima - vlasnik si smeđeg pojasa u karateu, trenirao si judo, košarku, nogomet, a čak si bio i odbojkaški trener. Godinama si trenirao latinoameričke plesove i osvojio nebrojeno nagrada. Misliš li da ti upravo taj tvoj sportski duh pomaže u svemu što radiš u životu i gura te naprijed?

Od malih nogu sam zaista hiperaktivno dijete. Svo slobodno vrijeme sam ulagao u neke aktivnosti. Nisam volio mir i ljenčarenje. Pa tako i danas. Mislim da tome mogu zahvaliti jer sam danas proaktivan i ne volim stajati na mjestu. Želim učiti, napredovati, želim svaki dan rasti. A istina, malo sam i kompetitivan... hahaha, mislim da je to zdravo za svakoga tko se bavi poslom gdje je konkurencija zdrava konkurencija. I hvala mojim roditeljima što su mi omogućili djetinjstvo u kojemu sam mogao raditi 100 stvari dok nisam shvatio što je moj poziv. 

POGLEDAJTE NOVI IZAZOV ZA ANĐELKU PRPIĆ I RENEA BITORAJCA: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!
PROMO

Glumci i pjevači predvođeni legendarnom Tajči ove subote rasplesat će Bjelovar!

BOK Fest održava se u Bjelovaru se od 26. travnja do 9. svibnja. Uz desetak vrhunskih predstava domaćih i stranih kazališta, Bjelovarčani će tijekom festivala imati priliku uživati i u brojnim popratnim događanjima

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad
Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.