To je to što me zanima!

Tomislavu Radiću potreseni kolege posvetili su predstavu

Radić je preminuo u subotu u 75. godini. Kako je i želio, u uskom krugu obitelji pokopali su ga na zagrebačkom Mirogoju. Njegovi kolege šokirani su tužnom vijesti
Vidi originalni članak

Večeras ćemo odigrati predstavu jer on bi to sigurno volio. Odat ćemo mu malu počast, rekla nam je glumica Lela Margitić (73), koja je u utorak saznala da je kazališni i filmski redatelj Tomislav Radić preminuo.

Njegova obitelj nikoga o tome nije obavijestila. Radić je preminuo u subotu, 7. ožujka, u 75. godini. Kako je i želio, u uskom krugu obitelji pokopali su ga na zagrebačkome Mirogoju. Njegovi kolege su bili šokirani tužnom vijesti.

Lela Margitić, koja s Perom Kvrgićem glumi u predstavi “Stilske vježbe”, koju je režirao upravo Tomislav Radić, kaže kako će s predstavom nastaviti.

- Bit ćemo razigrani, veseli i smiješni, unatoč našoj tugi - rekla je Margitić. Glumici Mireli Brekalo je Radić, kojega su zvali Žiro, bio profesor na Akademiji dramskih umjetnosti.

- Puno sam naučila od njega i dao mi je najbolju filmsku ulogu u njegovu posljednjem filmu ‘Kotlovina’ - rekla je Brekalo. Tomislav je bio i glavni urednik Dramskog programa HTV-a. Iza njega je ostala supruga novinarka i bivša glumica Maja Freundlich, s kojom ima dvoje djece. Komemoracija će biti u petak u Hrvatskom filmskom savezu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • beemysm 10.03.2015.

    ja znam samo Antuna i Stjepana Radica...a ovog drugog i vidjam ponekad

  • kokaza5 10.03.2015.

    Počivao u miru, sućut obitelji.

  • kung fu panda 10.03.2015.

    Počivao u miru!

Komentiraj...
Vidi sve komentare