To je to što me zanima!

Transformacija Kate Middleton: Od minice do 'strogih' haljina

Vojvotkinja od Cambridgea, supruga princa Williama, koji je drugi po redu u nasljeđivanju britanskog kraljevskog prijestolja, danas nazivaju modnom ikonom, no nije uvijek bilo tako
Vidi originalni članak

Kate Middleton danas je proslavila 36. rođendan u krugu bliskih prijatelja i obitelji u Kensingtonskoj palači. Vojvotkinja od Cambridgea u travnju će roditi treće dijete. Iako je trudna, supruga princa Williama (35) i dalje obnaša službene dužnosti, koje će nastaviti već sutra. 

- Kate slavi uz osmero najbližih ljudi i ne pije alkohol. Osim toga, jako pazi i na prehranu - kazao je izvor blizak kraljevskom paru. Na privatnom rođendanskom slavlju su i Kateina sestra Pippa (34) i njen suprug James Matthews (42) koji žive u susjedstvu.

Kate je rođena u Readingu u imućnoj građanskoj obitelji. Kako joj je otac bio menadžer za British Airways, od malena je često putovala i selila se, a u jednom razdoblju s obitelji je živjela i u Jordanu. 

Prije no što je upisala studij na sveučilištu St. Andrew u Škotskoj, gdje je upoznala princa Williama, odlučila je godinu dana pauzirati te je putovala svijetom, a najviše je boravila u Čileu i Italiji. 

Vojvotkinja je s vremenom postala ikonom stila zahvaljujući pažljivom odabiru stručnjaka i suradnika koji ju odijevaju u jednostavne i elegantne kombinacije pristupačnih brendova. Otkad je počela obnašati dužnosti kao članica kraljevske obitelji, nerijetko se dogodi da se ono što je odjenula, 'plane' iz svih trgovina u roku nekoliko dana. 

No iako je danas poznata po elegantnim i jednostavnim kompletićima i modrim haljinama, Kate nije uvijek njegovala takav stil. 

Williama je navodno osvojila kada je ju prvi put ugledao 2002. na humanitarnoj reviji na kojoj je bila odjevena u potpuno prozirnu haljinu. Haljina je godinama kasnije prodana na aukciji za 105 tisuća dolara. 

Kada je već bila poznata kao Williamova djevojka, Kate je 2004. pozirala u kratkoj suknji i košulji te dugim čizmama ispred Palače Blenheim. 

Godinu dana kasnije, Kate je i dalje pokazivala vitke noge u suknji s crnom i bijelom čipkom. 

Middleton je 2008. viđena ispred noćnog kluba s prijateljicom. 

Iste godine, Britanci su je oduševljeno hvalili jer se nije libila odjenuti kao 'disco kraljica' na humanitarnom tulumu. Kate je tada odjenula ultra kratke hlačice i blještavi zeleni top, a na sve je 'nabacila' ružičastu torbicu.

Princ William i Kate Middleton 2010. su službeno objavili zaruke, a vojvotkinja je za tu prigodu odabrala haljinu modne marke Issa u kraljevsko plavoj boji koju je od tada često nosila. 

Vjenčanicu joj je 2011. dizajnirao Alexander McQueen. 

Kate je od vjenčanja vidno smršavjela, a stil je prilagodila te je sve češće odijevala jednostavne kompletiće, zbog čega su je tada kritizirali da izgleda starije no što je. 

No ipak, znala je iznenaditi u kreacijama koje podsjećaju na toalete za crvene tepihe. Na dodjelama nagrada za vojne službenike 2011. Middleton je odjenula elegantnu crnu, baršunastu haljinu. 

Vojvotkinja je 2015. izlazeći iz bolnice sa suprugom i novorođenom princezom Charlotte (2), nosila haljinu dizajnerice Jenny Packham, čiju je haljinu nosila i kada je svijet upoznala sa sinom, princom Georgeom (4). Dizajnericu je tako vinula u zvijezde, a njene su kreacije počele nositi i svjetske 'face' poput Adele, Taylor Swift, Kate Hudson i mnoge druge.

'Bizovačka nošnja nikada nije imala ovaku dobru reklamu', tvrdili su Bizovčani 2016., nakon što se Kate, tijekom službenog posjeta Kanadi, pojavila u haljini sa šlinganim motivima cvijeta bazge, starije više od 200 godina. Uzorak bizovačke nošnje od onog sa skupocjene haljine razlikuje se, po Bizovčanima, samo po boji. Bizovački motiv je plav, a onaj na Kateinoj haljini Alexandera McQueena je crven.

 Vojvotkinja je u studenom prošle godine stigla na Royal Variety Performance u nebesko plavoj haljini optočenoj dijamantima. Tijekom večeri, ona i William družili su se sa brojnim izvođačima. Tada je bila u četvertom mjesecu trudnoće. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Medici 10.01.2018.

    Lijepa žena koja zna nositi ono što joj bilo tko drugi ili ona sama odabere.

  • 10.01.2018.

    Ma žena je dobra,samo ljubomorni mogu reći da nije

  • PT 10.01.2018.

    A muž joj oćelavio, zar ne može ka i rooney presaditi kosu ili obrijati na ćelavo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare