To je to što me zanima!

Transseksualac ipak nije uspio postati Miss Universe Kanade

Jenna Talackova (23) oduševila je u finalnom izboru za Miss Universe Kanade 2012. godine. Iako nije pobijedila, publika ju je cijelo vrijeme ohrabrivala jakim pljeskom
Vidi originalni članak

Iako nije osvojila krunu Miss Universe Kanade 2012., Jenna Talackova zajedno s još četiri djevojke proglašena je za Miss simpatičnosti. To i ne čudi s obzirom da je od svih natjecateljica pobrala najviše simpatija publike koja je svaki njen izlazak pred žiri nagrađivala jakim pljeskom. Dogurala je do posljednjih 12, ali nije uspjela ući u finalnih pet, među kojima se birala nova misica.

Ovo je veliki uspjeh za transseksualca koji je prvo bio izbačen iz izbora jer nije rođen kao žena, a kasnije, nakon pritiska medija i javnosti, vraćen u natjecanje na inzistiranje vlasnika licence Donalda Trumpa. Zbog izbacivanja iz izbora, Jenna je angažirala i odvjetnicu za poznate Gloriju Allred, koja se oduševila svojom klijenticom.

- Što se mene tiče, ona je pobjednica. Pobijedila je u povijesno važnoj borbi za ljudska prava i to je, po meni, puno važnije od bilo koje titule koju je mogla osvojiti - rekla je Gloria nakon završetka izbora u Torontu.

Talackova je kćer Čeha i Kanađanke te kaže da je oduvijek znala da je rođena u 'krivom' tijelu. Iako je rođena kao muškarac, od svoje četvrte godine ponašala se i oblačila kao žensko, a s 14 godina počela je s hormonskom terapijom. S 19 godina obavila je i operaciju promjene spola.

Titulu Miss Universe Kanade 2012. godine osvojila je 26-godišnja Sahar Biniaz.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • guesswho 21.05.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • maxim x 21.05.2012.

    Nisu mene zakonom zabranili zato što ja jesam zakon! :)

  • vjeverica27 21.05.2012.

    isti je Halilovićka..nek se pazi Ivaniševića

Komentiraj...
Vidi sve komentare