To je to što me zanima!

Trošna kuća Dušana iz 'Ljubavi na selu' stradala u potresu: 'Najgore je noću, kad je hladno'

Dušana sam viđao u serijalu 'Ljubav je na selu'. Sjećam se da su ga neke cure u toj reality seriji i ogovarali čudeći se njegovom životu u toj trošnoj staroj kući, priča volonter koji je bio kod Golubovca
Vidi originalni članak

Dušanu Golubovcu (29), kojeg su gledatelji upoznali u showu 'Ljubav je na selu', u potresu je nastradala kuća u Zrinu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Volonter Daniel Pavlić na Facebooku je podijelio priču o Dušanu, kojeg je sreo dok je dijelio ostatak donacija njegovom bratu Vojislavu Golubovcu i šogorici Silviji. Dao im je dječju hranu, pelene i odjeću. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Kod Golubovca je mnoštvo susjeda, piju kavu. Silviji ostavljam robu, a Vojin brat Duško nas poziva k njegovom domu na kavu. Taman da se malo zgrijemo. Dušanova 'drvenjara' se nalazi s lijeve strane ceste kada ulazite u Zrin, tik uz novu crkvu. Ta nova crkva je izgrađena prije nekoliko godina i poznata je kao crkva koja nema niti jednog župljanina. Uvodi nas Dušan u svoju trošnu kuću kroz vanjski ganjak preko pragova od letvi koje se pod nama njišu. Upoznajemo njegovu mladu suprugu, koja stavlja džezvu na peć kako bi zakuhala voda za kavu. Sjedamo za stol i osvrćem se prema zidovima. Sve je ispucalo, vidi se kroz pukotine van. Dušan mi pokazuje kako mu se stvorila rupa na zidu pa ju je popunio maskom za lice. Fotografiram taj prizor jer u kadru imam oznake Covid-19 virusa i potresa. Dva u jednom - napisao je Daniel.

Kod Dušana statičari još uvijek nisu bili, a svakim novim podrhtavanjem događa se nova pukotina. 

- Velika peć zagrijava prostor, no rupe i pukotine u zidu hlade sobu. Vani je živa na termometru ispod nule. 'Najgore je u noći kada se sve ohladi. Ne možemo mi to ni ovom peći zagrijati, a ako ću grijalicom grijati, rata struje će mi biti 100 kuna viša, pa otkud to da platim?!' priča mi Dušan - napisao je volonter te se prisjeća emisije 'Ljubav je na selu':

- Dušana sam viđao u serijalu 'Ljubav je na selu'. Sjećam se da su ga neke cure u toj reality seriji i ogovarali čudeći se njegovom životu u toj trošnoj staroj kući. Ovaj mladić je vrijedan, priča nam o svojim kravama, ovcama, radu s kojim prehranjuje sebe i ženu. U braku su pola godine, a ona je iz Bosne. 

Dušanu su se neki dan izlegli plići, a volonter ga je pitao treba li neke prihrane. Dušan je samo skromno slegnuo ramenima. 

- Pitam ga zašto mi nije prije pokazao te pukotine, jer njegov dom nije ništa bolje prošao u potresu. 'Ma neka dobiju ovi ljudi kojima je potrebnije. Drago mi je da je brat dobio dom zbog djece. Barem neće strahovati od novih potresa', kaže mi Dušan, a meni se srce raspada zbog ovakvih skromnih izjava. Vrijedan mladi čovjek koji se bori za život u mjestu koje baš po lokalnim vlastima, pa i onim županijskim nema neku budućnost. Jednom godišnje se pohodi na utvrdu Zrin, a ostalih 364 dana, ovaj kraj je prepušten sebi - priča volonter. 

 

Idi na 24sata

Komentari 93

  • pero-ždero 19.01.2021.

    mene samo zanima hoće li pojedinačne priče o svakom tamošnjem stanovniku barem do ljeta biti gotove?! suosjećam sa svakim ali ovo je više prevršilo svaku mjeru, od hrane do trošnih kućica, sve je postalo sprdačina, svi čekaju nešto

  • duš man 18.01.2021.

    ne bih volio ispasti zločest, ali valjda je u toj ljubavi na selu dobio koju kunu, mogao je bar malo kuću srediti.....

  • merceds s600 18.01.2021.

    boris isto razmisljamo jel nekada davno su iz tih kuca oterali ti isti srbi tko je pitao moga djeda kad je pobjegao u lozan i zivio u tajnosti da se nezna zanjega

Komentiraj...
Vidi sve komentare