To je to što me zanima!

Preminuo je Tigran Kalebota (53), bubnjar Psihomodo popa

U grupi Neron Tigran Kalebota svirao je od 1981. do 1983. godine zajedno sa Šparkom. Dolaskom Gopca u bend 1983., grupa Neron mijenja ime u Psihomodo pop
Vidi originalni članak

Svi smo u šoku. Tigran je iznenada preminuo. Za sada vam ne znam reći ništa više od toga, rekla je menadžerica Psihomodo popa Lidija Balija.

Tigran Kalebota je 1. prosinca proslavio 53. rođendan, a dan kasnije posljednji je put zasvirao pred publikom na “Brucošijadi grada Varaždina”.

O iznenadnoj smrti bubnjara, bend se oglasio na društvenim mrežama gdje su molili za razumijevanje dok ne dođu k sebi.

Kalebota je karijeru započeo u grupi Neron gdje je svirao od 1981. do 1983. godine zajedno sa Šparkom. Dolaskom Gopca u bend 1983. godine, grupa Neron promijenila je ime u Psihomodo pop. Jedna od uspješnijih godina za bend je bila 1988. kada su izdali svoj prvi album ‘Godina zmaja’.

Probili su se i van granica bivše Jugoslavije, a spot njihovog hita “Ja volim samo sebe” prepjevan na “I’m In Love With Gobac” prikazan je na legendarnom MTV-u.

Ljubav prema glazbi Tigran je naslijedio je od majke Marije koja je svirala glasovir. Ipak, on nije bio jedina zvijezda u obitelji. Naime, njegov otac Marin je redatelj i novinar koji je realizirao više od 1500 prijenosa na HRT-u, između ostalog i posjet američkog predsjednika Richarda Nixona Kumrovcu te niz Sinjskih alki. Na HRT-u, tadašnjoj televiziji Zagreb, nekoliko je godina radio i Tigran koji se ipak odlučio posvetiti samo bendu.
 

Osim glazbe, Tigran je bio strastveni ljubitelj stripova. Zbog toga je prije šest godina u Kačićevoj ulici u Zagrebu, s Gordanom Šojatom osnovao prvu strip knjižnicu u Europi u kojoj se uz druženje s omiljenim strip-junacima moglo popiti piće te surfati internetom.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Cekiknezija 13.12.2017.

    Tigi, dragi prijatelju, öd sveg srca zalim da nisam svratil u garazu. Nemrem si oprostit da sam Mantora, Brata, Vodju, Savjetnika, Kolegu i Prijatelja zadnji put na Zlarinu videl. Tigi moj RiP, i vjeruj mi svako KO prosere neki jadni komentar,trazicu nek se predstavi da mu se naj.... mamice. Kralju moj nebu niko se osudil pisat sranja. Knezija te voli!!!! Vas Roudy Ceki

  • Bljah 12.12.2017.

    Čas te ima čas te nema, čudan je taj život.. Ne može čovjek samo tako umrijet, mada to sad ovako izgleda, a tko će ga znat

  • Lutko, pošto je pašteta? 12.12.2017.

    pokoj mu duši. nisam obožavateljica psihomodo popa, ali znam da je imao vrhunske umjetnike. baš sam razmišljala prije negosam naišla na ovu vijest kako ću biti tužna kada odu svi talentirani pjevači bivše države. što nam ostaje? jedna Lidija Bačić, Severina, neki mali Tolja, Mejaši i drugi. grozno

Komentiraj...
Vidi sve komentare