To je to što me zanima!

U 94. godini preminuo Bondov zlikovac i zvijezda filma 'Gigi'

Dugi niz godina u Hollywoodu je bio u samom vrhu kad kad su se birale uloge džentlmena i ljubavnika. No u filmu 'Octopussy' iz 1983. ipak je glumio zlikovca
Vidi originalni članak

Francuski glumac Louis Jourdan , iza kojeg su ostale brojne televizijske i kazališne uloge, preminuo je u subotu u svom domu u Los Angelesu.

Najpoznatiji je po ulozi u filmu 'Gigi' iz 1958. godine gdje je utjelovio Vincentea Minnellija. Film je osvojio devet Oscara, ali nijednog glumačkog. Jourdan je za ulogu u tom filmu zaradio nominaciju za Zlatni globus.

Dugi niz godina u Hollywoodu je bio u samom vrhu kad su se birale uloge džentlmena i francuskih ljubavnika.

Iako je uglavnom dobivao uloge dobrih momaka, odglumio je i zlikovca u filmu o Jamesu Bondu 'Octopussy' iz 1983. godine.

Značajne uloge ostvario je i u filmovima 'Three Coins in the Fountain', 'Swan' gdje je glumio s Grace Kelly, 'The Bride Is Much Too Beautiful' s Brigitte Bardot te 'Can-Can' gdje su mu kolege bili Frank Sinatra i Shirley MacLaine.

U braku je bio s Berthe Frédérique koja je preminula prošle godine. Par se vjenčao 1946. godine. Njihovo jedino dijete, sin Louis Henry Jourdan, preminuo je 1981. godine od predoziranja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • magdalena63 16.02.2015.

    Vozač sam punih 28 godina, nikad, baš nikad nisam popila i vozila, ne bi mi palo na pamet. Čemu nepotrebno reskirati, kad možeš samo izgubiti.

  • Moslavka 16.02.2015.

    Bio je dobar i zgodan. Uzivala sam u njegovim filmovima. Stara skola glume. Igrao je dobre ljubavnike ali mi se svidjao i kada je glumio kao zlikovac. Neka mu lagana zemlja.

  • mazaluna 16.02.2015.

    E da ovakvih krasnih muškaraca više nema uglavnom mali ružni i gay;hvala na opomeni ali tak je:

Komentiraj...
Vidi sve komentare