To je to što me zanima!

U 97. godini umrla je slavna fotografkinja Sabine Weiss

Weiss je također poznata po modnoj fotografiji u Vogueu. Bila je tražena i kao fotografkinja za portrete drugih umjetnika, među kojima su bili skladatelji Benjamin Britten i Igor Stravinsky, čelist Pablo Casals i francuski slikar Fernand Leger
Vidi originalni članak

Francusko-švicarska fotografkinja Sabine Weiss, predstavnica francuske humanističke škole, umrla je u svom domu u Parizu u 97. godini, priopćili su u srijedu njezina obitelj i suradnici.

Rođena 1924. u Švicarskoj, sa stečenim francuskim državljanstvom 1995., Weiss je živjela u Parizu od 1949. i u tom je gradu otvorila atelje. Weiss je posljednja iz francuske humanističke škole fotografije kojoj su pripadali Robert Doisneau, Willy Ronis, Boubat Brassai i Izis te koji su u svojim fotografijama ovjekovječili život običnih ljudi.

Weiss je također poznata po modnoj fotografiji u Vogueu. Bila je tražena i kao fotografkinja za portrete drugih umjetnika, među kojima su bili skladatelji Benjamin Britten i Igor Stravinsky, čelist Pablo Casals i francuski slikar Fernand Leger.

U 58. GODINI Preminula je fotografkinja Lea Krivošić, autorica poznate ratne fotografije ''Poljubac Groma''

Održala je oko 160 izložbi diljem svijeta, a također je dobitnica nagrade za fotografiju Prix Women in Motion 2020, koja joj je predana 2021. u Arlesu.

Izložba koja je najavljena u Veneciji u Casi de Tre Oci, koja se otvara 10. ožujka i trajat će do 25. listopada 2022., bit će svojevrsni hommage toj umjetnici, objavili su njezini suradnici.

Idi na 24sata