To je to što me zanima!

U bolnici umalo ubili male blizance Dennisa Quaida

Blizanci su umjesto deset doza lijeka Heparina dobili 10.000 doza. Za sve je kriva liječnička pogreška, a bebe su sad stabilno i oporavljaju se
Vidi originalni članak

Blizanci Thomas Boone i Zoe Grace koje je Dennisu Quaidu (53) i supruzi Kimberly Buffington (36) surogat majka rodila 8. studenog umalo su u nedjelju poginuli zbog liječničke pogreške. Umjesto deset doza krvnog antikoagulanta Heparina dobili su 10.000 doza. Lijek se inače koristi za sprječavanje zgrušavanja krvi. U nedjelju navečer blizanci su počeli krvariti i premjestili su ih na intenzivnu njegu. Stanje im je sad stabilno i poboljšava se. Medicinski tehničar je lijek stavio na krivo mjesto, a medicinska sestra je od tamo uzela preveliku dozu i dala je djeci. Nije provjerila koliko lijeka im daje. Osim Quaidovih blizanaca zbog toga je još trinaestero djece nastradalo. Djeca sada dobivaju lijek Protamin, koji poništava djelovanje Heparina. Dennis i Kimberly su se zahvalili svima koji im pružaju podršku i mole za njihovu djecu.
- Nema isprike za to što se dogodilo u klinici Cedars Sinai - kazao je nakon događaja direktor bolnice Michael L. Langberg.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare