To je to što me zanima!

U Komediju dolazi predstava koja ima Rektorovu nagradu...

Budući da je riječ o suradnji studenata različitih fakulteta, #Priležnici predstavljaju značajno djelo na razini cjelokupne akademske zajednice. Osim praizvedbe u četvrtak, #Priležnici će na scenu stupiti i u petak
Vidi originalni članak

Projekt koji je pet talentiranim studenticama donio Rektorovu nagradu za 2019. bit će prikazan u četvrtak, 4. srpnja u kazalištu Komedija u Zagrebu. U glazbenoj komediji ‘#Priležnici’ sudjeluje više od 70 studenata, od dramskih izvođača, opernih pjevača pa do zbora i orkestra.

Glazbena komedija #Priležnici predstavlja šestero grandioznih ikona operne tradicije: Violettu Valery, Evgenija Onjegina, Don Giovannija, Dorabellu, Carmen i Figara, spaja njihove priče i odvodi ih u svijet kušnji suvremenoga hedonizma. 

Dramaturginja, autorica libreta i redateljica projekta je Dorotea Šušak, studentica Akademije dramske umjetnosti. Studentica Muzičke akademije Linda Uran protagonistica je, ali i skladateljica cjelokupnoga djela.

Rad na #Priležnicama ujedno je i njezin diplomski rad, baš kao i kostimografkinji na projektu, studentici Tehnološko-tekstilnoga fakulteta Petri Anić Božić. Scenografiju potpisuje Laura Brcković, videoanimacija djelo je Lucije Oroz, a za produkciju i koreografiju zadužen je Bojan Valentić.

Barbara Kajin, tek diplomirana maestra dirigirat će #Priležnike. Budući da je riječ o suradnji studenata različitih fakulteta, #Priležnici predstavljaju značajno djelo na razini cjelokupne akademske zajednice. 

Osim praizvedbe u četvrtak, #Priležnici će na scenu Zagrebačkog gradskog kazališta 'Komedija' stupiti i dan nakon, u petak, 5. srpnja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare