To je to što me zanima!

Ultra Music Festival najjači je elektronički tulum na svijetu

Ultra festivali postali su tijekom godina i najpoznatiji elektronički festivali na svijetu, a osim u Miamiju održavaju se na raznim lokacijama među kojima je i Hrvatska
Vidi originalni članak

Ultra Music Festival sljedeće godine obilježava svoj 15. rođendan, a dosad je održan u brojnim gradovima diljem svijeta. Tijekom dosadašnjih 14 godina postojanja, festival je postao jedan od glavnih destinacija fanova electro dance scene te elektroničke glazbe općenito.

Prvi Ultra Music Festival održan je u Miamiju na Floridi 1999. godine, a njegovi službeni pokretači su Russell Faibisch i Alex Omes. Prvi festival trajao je samo jedan dan, a kao glavni izvođači nastupali su Rabbit in the Moon i DJ Baby Anne.

Kako je zanimanje za festival raslo, organizatori su počeli zvati i sve poznatija imena svjetske DJ scene. Između ostalih, na Floridi su nastupali Tiesto, Paul van Dyk, Sander Kleinenberg, Photek, LASERS, DJ Craze, Armin van Buuren, Avicii, Carl Cox, Crystal Castles i mnogi drugi. 

Ultra festivali postali su tijekom godina i najpoznatiji elektronički festivali na svijetu, a osim u Miamiju održavaju se na raznim lokacijama. Od 2007. godine Ultra festival održava se na Ibizi, od 2008. u Sao Paulu, od 2012. godine u Buenos Airesu i Seulu, a od ove godine u Santiagu te u Hrvatskoj u Splitu i na Hvaru.

Samo u Miamiju festival je posjetilo 330.000 ljudi ove godine, a za sljedeću godinu najavljeno je kako će se ponovno održati u Splitu. Nedavno je objavljen i službeni aftermovie hrvatske Ultre, a 14. studenog puštene su u prodaju i prve karte. Prva imena festivala znati će se 1. prosinca ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare