To je to što me zanima!

Umro glumac Michael Lonsdale: Slavu stekao u Operaciji svemir

Ostvario je i brojne druge uloge, čak preko 200 njih u eksperimentalnim filmovima i blockbuster hitovima. Prije nego što je odlučio biti glumac bavio se i slikanjem...
Vidi originalni članak

Britansko-francuski glumac Michael Lonsdale preminuo je u 90. godini, javlja theguardian.com. Njegovu smrt potvrdio je agent Olivier Loiseau, koji je rekao da je Lonsdale umro u svom domu u Parizu.

Glumac je slavu stekao nakon što je utjelovio Huga Draxa u filmu 'Operacija svemir'. U filmu je planirao otrovati cijelo čovječanstvo, a onda naseliti svijet ljudima sa svoje svemirske stanice. Ipak, spriječio ga je agent 007 kojeg je tada glumio Roger Moore.

Također, Lonsdale je ostvario brojne druge uloge, čak preko 200 njih u eksperimentalnim filmovima i blockbuster hitovima. Prije nego što je odlučio biti glumac bavio se i slikanjem.

GENO SILVA Preminuo glumac iz filma 'Lice s ožiljkom': Imao je 72 godine

Jednom prilikom su ga pitali misli li da će uloga zlikovca utjecati negativno na njegovu karijeru.

- Nipošto! Baš suprotno! Jer snimio sam toliko filmova koji zapravo nisu bili previše popularni ili nisu zaradili puno novca, pa sam pomislio kako bih volio glumiti u bogatom filmu. Bilo je to sjajno iskustvo, snimiti tako popularan film i svi su bili jako ljubazni - objasnio je tada.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare