To je to što me zanima!

Umro je kazališni i televizijski glumac Željko Mavrović

Željko Mavrović ostvario je glavninu svojih glumačkih rola živeći i radeći u Zagrebu, u zagrebačkim kazališnim kućama, a posljednje godine života proveo je u Trsteniku, u općini Marija Gorica
Vidi originalni članak

Kazališni, filmski i televizijski glumac Željko Mavrović umro je u 75-oj godini. Rođen je u Beogradu 1947., diplomirao je na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu 1975.

BOLOVAO OD RAKA U 69. godini preminuo je Louie Anderson, glumac i komičar

Glumio je u predstavama Teatra &TD, Kazališta Žar ptica, Narodnog kazališta August Cesarec u Varaždinu i mnogim drugima. Iza Mavrovićeva bogatog glumačkog opusa ostaju mnogobrojne uloge i likovi, poput svećenika Alberta u 'Bitange i princeze' ili čuvara zatvora u 'Počivali u miru', inspektora Bane u 'Obični ljudi', psihijatra u 'Cimer raj'.

Tu su i njegove TV uloge u ostvarenjima: 'Ljubav u zaleđu', 'Ptice nebeske', 'Putovanje u Vučjak', 'Nepokoreni grad', 'Prizori iz obiteljskog života', 'Mačak pod šljemom' i 'Punom parom'.

Od uloga na filmu tu su: 'Sonja i bik', 'Noćni brodovi', 'Max Schmeling', 'Duga mračna noć', Capuccino zu Dritt', 'Srce nije u modi', 'Novogodišnja pljačka', 'Pont Neuf', 'Tamburaši', 'Snađi se druže', 'Izbavitelj' i 'Kuća'.

Mnogobrojne su i njegove sinkronizacije od čega mnoge u filmskim ostvarenjima za djecu. Željko Mavrović ostvario je glavninu svojih glumačkih rola živeći i radeći u Zagrebu, u zagrebačkim kazališnim kućama, a posljednje godine života proveo je u Trsteniku, u općini Marija Gorica u Zagrebačkoj županiji. Ljeta je provodio u Bribiru, odakle je bio rodom po majci, te u Novom Vinodolskom.

Idi na 24sata