To je to što me zanima!

Umro Maurice White, osnivač legendarnih Earth, Wind&Fire

Bili su jedan od najuspješnijih bendova 20. stoljeća, njihovi su hitovi 70-ih i 80-ih miješali nekoliko žanrova, od soula, funka i jazza, do popa, rocka, disco i latina
Vidi originalni članak

U 75. godini u Los Angelesu, umro je utemeljitelj grupe Earth Wind&Fire, Maurice White. Vijest o smrti malo prije ponoći objavljena je na Twitteru benda:

- Naš je brat Maurice umro mirno, u snu. Svjetlo njegovo obasjavat će tebe i mene.

Njegov brat i član benda, Verdine, potvrdio je vijest za Associated press:

- Moj je brat, heroj i najbolji prijatelj umro mirno, u snu. Dok je svijet ostao bez izvrsnog glazbenika i još jedne legende, moja obitelj moli da poštujete privatnost u trenucima kad ulazimo u teško razdoblje koje će nam svima duboko promijeniti živote. Hvala svima na molitvama i potpori.

Maurice je ranih devedesetih godina prošlog stoljeća dobio Parkinsonovu bolest, zbog koje od 1994. nije išao na turneje benda. Inače, deveteročlana grupa Earth, Wind&Fire uvrštena je u Rock and Roll kuću slavnih još 2000. godine. Osvojili su 6 Grammyja i prodali više od 90 milijuna albuma.

Bili su jedan od najuspješnijih bendova 20. stoljeća, njihovi su hitovi 70-ih i 80-ih miješali nekoliko žanrova, od soula, funka i jazza, do popa, rocka, disco i latino glazbe. Najuspješnije razdoblje benda bilo je od 1975. i albuma ‘That’s The Way of The World’, a potrajalo je cijelo desetljeće. Već je ranije objavljeno da će grupa na dodjeli Grammyja, 15. ovog mjeseca, dobiti nagradu za životno djelo.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pikzibner 05.02.2016.

    boogie wonderland

  • Lahorka Schadenfreude Zluradić 05.02.2016.

    jel moguće barem mjesec dana bez smrti nekog poznatog glazbenika ili glumca?

  • napoleonov sin 05.02.2016.

    rip.odlična grupa su bili

Komentiraj...
Vidi sve komentare