To je to što me zanima!

Umro Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta

Vlado Pravdić, glazbenik i klavijaturist Bijelog dugmeta preminuo je u Splitu u 74. godini
Vidi originalni članak

Klavijaturist Bijelog dugmeta Vlado Pravdić preminuo je u ponedjeljak navečer u Splitu, potvrdila je za Dnevni avaz to njegova bliska prijateljica. Zadnjih par godina se glazbenik borio s teškom bolesti, a sutra je trebao proslaviti 74. rođendan. 

U rodnom Sarajevu je sa sedam godina upisao glazbenu školu i učio svirati klavir. Nakon toga je završio i srednju glazbenu školu, no onda se upisuje na Prirodoslovno-matematički fakultet u Sarajevu gdje studira fiziku. 

HITNA HOSPITALIZACIJA Oglasila se supruga bubnjara Bijelog dugmeta nakon što je operiran: 'Sve je prošlo dobro'

Glazbenu karijeru je započeo 1965. godine u grupi 'Walkins' s kojom je svirao do 1968. godine. S grupom 'Kost' svira zatim do 1970., do 1971. u 'Ambasadorima', a onda u 'Indexima' od 1971. do 1973. godine. 

Tijekom 1973. godine se sprijateljio s Goranom Bregovićem, koji je tada svirao s grupom 'Jutro'. Pravdić im se ubrzo pridružio. Nakon što je grupa raspala, većina članova je osnovala kasnije Bijelo dugme. Pravdić je svirao na prva dva albuma, a zatim ga je zamijenio Laza Ristovski u jesen 1976. Dvije godine kasnije se vraća i svira do 1987., kada se povukao s glazbene scene. 

MILIĆ VUKAŠINOVIĆ Bivši bubnjar Bijelog dugmeta završio u bolnici: 'Dobro je, ali aneurizma je tempirana bomba'

Vratio se bendu 2005. na njihovoj oproštajnoj turneji. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • kad pride nedeja zapolne 05.12.2023.

    Vlado počivaj u miru Božjem. To je bio vrh Bijelog Dugmeta ti i Ipe. Nek vas čuvaju nebeski anđeli .

  • Vladimir_Vladimirovich 05.12.2023.

    Od prvog sastava dugmeta su ostali jos samo Bebek, Bregovic i Redzic. Stvarno tuzno. Bijelo Dugme su bili nasi Beatlesi, ispred svog vremena. Da su i danas poceli, imali bi isti uspjeh kao i 75 ili 76.

  • Linz 05.12.2023.

    RIP. legendo !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare