To je to što me zanima!

Urbano dokoličarenje: Dođite u Velvet na prvi urbani piknik

O ideji dokoličarenja nekad i danas te o pikniku kao motivu u umjetnosti razgovarat će Paola Orlić i Vlatka Kolarović s brojnim okupljenim gostima
Vidi originalni članak

Dokoličarenje je danas ultimativni luksuz i baš zato je tim iz kultnog kafića/galerije Velvet odlučio organizirati prvi zagrebački urbani piknik. Ideja urbanog piknika u formi galerijskog dokoličarenja rođena je još prije nekoliko godina na relaciji Pula - Bruxelles kada je kustosica Paola Orlić po prvi put takav piknik organizirala u pulskoj galeriji Makina. Pretvarajući galerijski prostor u pseudo-livadu, pulskoj je publici, ugodno smještenoj između mirisnih grmova cvijeća i aromatičnog bilja predstavljen koncept inverzije forme vernissagea kada su hrana i piće pretvoreni u glavni medij komunikacije kreativnih ideja.

Tematski interpretirani i predstavljeni na način koji nudi puno više od doslovnosti utaživanja žeđi i gladi, publika je iz pasivnih receptora postala aktivni participant socijalnog eksperimenta tzv. novog urbanog dokoličarenja.

Zagrebačka publika 25. travnja od 19 sati ima priliku za kreativnom razmjenom ideja, hrane i pića. O ideji dokoličarenja nekad i danas te o pikniku kao motivu u umjetnosti razgovarat će Paola Orlić i Vlatka Kolarović s brojnim okupljenim gostima, a svoje sjajne kulinarske i vinske specijalitete te ideju uživanja kroz okuse i mirise predstavit će poznati istarski masterchefovi, vinari i maslinari.

Kakav okus imaju tratinčice i ljubičice u hrani? Kako se osjećaji prevode u okuse ili hranom evociraju pojedina stanja i sjećanja? Na koji se način prirodni godišnji ciklusi odražavaju u suvremenim kulinarskim eksperimentima, otkrit će poznata istarska masterchef(ica) Doris Cerin. U Velvetu će nastupiti i ponuditi  na kušanje svoje proizvode brojni drugi; maslinarka Nicoletta Balija, jedini hrvatski proizvođač šafrana Alessandro Candotti, proizvođač kozjih sireva Aleš Winkler iz Stancije Kumparička i slavni vinar Franco Cattunar s preko dvadeset vinskih sorta.

Istarskoj gastro ekipi pridružit će se i dizajnerica, ilustratorica, kuharica BooBoo Tannenbaum s Kexom (i ponekom značajnom pitom!) za podizanje razine serotonina te raznim pripadajućim crtarijama bez kojih ne možete otići doma. Urbani piknik pokušat će izvući i ono najbolje iz nas: vratiti izgubljeno vrijeme u kojem smo se znali družiti bez žurbe, a u hrani uživali polako. I tako kultivirati plemenitu dokolicu iz koje se rađaju najsjajnije ideje. Tko se ne bi želio pridružiti?

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare