Obavijesti

Show

Komentari 0

Urbano dokoličarenje: Dođite u Velvet na prvi urbani piknik

Urbano dokoličarenje: Dođite u Velvet na prvi urbani piknik
3

O ideji dokoličarenja nekad i danas te o pikniku kao motivu u umjetnosti razgovarat će Paola Orlić i Vlatka Kolarović s brojnim okupljenim gostima

VIDEO

Dokoličarenje je danas ultimativni luksuz i baš zato je tim iz kultnog kafića/galerije Velvet odlučio organizirati prvi zagrebački urbani piknik. Ideja urbanog piknika u formi galerijskog dokoličarenja rođena je još prije nekoliko godina na relaciji Pula - Bruxelles kada je kustosica Paola Orlić po prvi put takav piknik organizirala u pulskoj galeriji Makina. Pretvarajući galerijski prostor u pseudo-livadu, pulskoj je publici, ugodno smještenoj između mirisnih grmova cvijeća i aromatičnog bilja predstavljen koncept inverzije forme vernissagea kada su hrana i piće pretvoreni u glavni medij komunikacije kreativnih ideja.

Tematski interpretirani i predstavljeni na način koji nudi puno više od doslovnosti utaživanja žeđi i gladi, publika je iz pasivnih receptora postala aktivni participant socijalnog eksperimenta tzv. novog urbanog dokoličarenja.

Zagrebačka publika 25. travnja od 19 sati ima priliku za kreativnom razmjenom ideja, hrane i pića. O ideji dokoličarenja nekad i danas te o pikniku kao motivu u umjetnosti razgovarat će Paola Orlić i Vlatka Kolarović s brojnim okupljenim gostima, a svoje sjajne kulinarske i vinske specijalitete te ideju uživanja kroz okuse i mirise predstavit će poznati istarski masterchefovi, vinari i maslinari.

Kakav okus imaju tratinčice i ljubičice u hrani? Kako se osjećaji prevode u okuse ili hranom evociraju pojedina stanja i sjećanja? Na koji se način prirodni godišnji ciklusi odražavaju u suvremenim kulinarskim eksperimentima, otkrit će poznata istarska masterchef(ica) Doris Cerin. U Velvetu će nastupiti i ponuditi  na kušanje svoje proizvode brojni drugi; maslinarka Nicoletta Balija, jedini hrvatski proizvođač šafrana Alessandro Candotti, proizvođač kozjih sireva Aleš Winkler iz Stancije Kumparička i slavni vinar Franco Cattunar s preko dvadeset vinskih sorta.

Istarskoj gastro ekipi pridružit će se i dizajnerica, ilustratorica, kuharica BooBoo Tannenbaum s Kexom (i ponekom značajnom pitom!) za podizanje razine serotonina te raznim pripadajućim crtarijama bez kojih ne možete otići doma. Urbani piknik pokušat će izvući i ono najbolje iz nas: vratiti izgubljeno vrijeme u kojem smo se znali družiti bez žurbe, a u hrani uživali polako. I tako kultivirati plemenitu dokolicu iz koje se rađaju najsjajnije ideje. Tko se ne bi želio pridružiti?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'
REALITY SUPRUŽNICI

Filip iz 'Braka' raznježio fanove: 'I kad nismo skupa, skupa smo'

Iako se Tamara i Filip u početku nisu slagali, brzo su postali prijatelji i jedan od omiljenih parova ove sezone showa 'Brak na prvu'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu