To je to što me zanima!

Varufakis hvali projekt 24sata i HNK: 'Zajedno u kazalištu'

Grčki ekonomist i političar prokomentirao je projekt 24sata i Hrvatskog narodnog kazališta u kojem smo, osim sjajnih predstava,emitirali i Varufakisovo gostovanje u Zagrebu u posve ispunjenom HNK
Vidi originalni članak

Janis Varufakis grčki ekonomist i političar, koji je 2015. bio ministar financija u ljevičarskoj vladi grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a do danas se prometnuo u ikonu europske ljevice, objavio je na svom Twitter profilu post u kojem stoji: "Moj razgovor sa Srećkom Horvatom u Filozofskom teatru sada svi mogu gledati! Iz vremena kada smo svi zajedno mogli biti u istom ljupkom kazalištu. Malo staro, ali i dalje dobro, čini mi se".

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tako je Varufakis prokomentirao projekt 24sata i Hrvatskog narodnog kazališta u kojem smo, osim sjajnih predstava, u ovo izvanredno doba pandemije i karantene na YouTube kanalu 24sata emitirali i Varufakisovo gostovanje u Zagrebu, kada je pobrao silne ovacije posve ispunjenog HNK.

Filozof i odličan govornik za čiji se nastup tada tražila karta više, u Zagrebu je pozvao na nužno ukidanje moći bankara, pojasnivši kako se u SAD-u 50-ih i 60-ih izrazito dobro živjelo, iako nisu postojali veliki socijalni zakoni na snazi. Razlog tome je, objašnjavao je Varufakis, taj što je posao bankara tada bio iznimno dosadan: jedino što su bankari tada radili je čuvali i posuđivali ljudima novac.

O socijalnim zakonima i o oslobađanju tržišta poreza se može raspravljati, rekao je Varufakis, ali se moć bankara koju posjeduju danas, mora ukinuti. U krizi koju je začela pandemija koronavirusa, Varufakisove riječi mogle bi biti značajnije no ikad.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 26.03.2020.

    Haha. Jedinu pohvalu je rekao za "staro ali ipak ljupko" (zgradu) kazalište , a vi odmah shvatili da hvali projekt 24sata i HNK kojim se dosađuje građanima u samoizolaciji. Ako želite pohvale prikažite neke hvaljene filmove za koje je netko dobio Oskara, a ne tu neke Varufakise koji su uspjeli odletit, za manje od godinu dana, sa jedine čestite funkcije u životu. Da ne spominjem "Tko pjeva - zlo nam bude" itd.

  • mihic82 26.03.2020.

    Na minimalac svi u kazalištima, niste nista vazniji od nekog konobara ili prodavacice. Ovim se prodaje magla evo mi nesto radimo. Eno .moj susjed konobar radi kuci kavu svojima.ali ne znaci da za to prima placu. #Svi_smo_isti

  • Dredd 26.03.2020.

    Lord Valdemort

Komentiraj...
Vidi sve komentare