Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
3 komentara

Varufakis hvali projekt 24sata i HNK: 'Zajedno u kazalištu'

Grčki ekonomist i političar prokomentirao je projekt 24sata i Hrvatskog narodnog kazališta u kojem smo, osim sjajnih predstava,emitirali i Varufakisovo gostovanje u Zagrebu u posve ispunjenom HNK

3 komentara

Janis Varufakis grčki ekonomist i političar, koji je 2015. bio ministar financija u ljevičarskoj vladi grčkog premijera Aleksisa Ciprasa, a do danas se prometnuo u ikonu europske ljevice, objavio je na svom Twitter profilu post u kojem stoji: "Moj razgovor sa Srećkom Horvatom u Filozofskom teatru sada svi mogu gledati! Iz vremena kada smo svi zajedno mogli biti u istom ljupkom kazalištu. Malo staro, ali i dalje dobro, čini mi se".

POGLEDAJTE VIDEO: 

Tako je Varufakis prokomentirao projekt 24sata i Hrvatskog narodnog kazališta u kojem smo, osim sjajnih predstava, u ovo izvanredno doba pandemije i karantene na YouTube kanalu 24sata emitirali i Varufakisovo gostovanje u Zagrebu, kada je pobrao silne ovacije posve ispunjenog HNK.

Filozof i odličan govornik za čiji se nastup tada tražila karta više, u Zagrebu je pozvao na nužno ukidanje moći bankara, pojasnivši kako se u SAD-u 50-ih i 60-ih izrazito dobro živjelo, iako nisu postojali veliki socijalni zakoni na snazi. Razlog tome je, objašnjavao je Varufakis, taj što je posao bankara tada bio iznimno dosadan: jedino što su bankari tada radili je čuvali i posuđivali ljudima novac.

Reuters/Pixsell | Autor: Reuters/Pixsell Foto: Reuters/Pixsell

O socijalnim zakonima i o oslobađanju tržišta poreza se može raspravljati, rekao je Varufakis, ali se moć bankara koju posjeduju danas, mora ukinuti. U krizi koju je začela pandemija koronavirusa, Varufakisove riječi mogle bi biti značajnije no ikad.

Naši partneri pišu
Message