To je to što me zanima!

Vatrena Argentinka: Teško je odlučiti između Luke i Messija

ODUŠEVILA Maria Florencia Celan, djevojka hrvatskih korijena u Lijepu našu došla je 2018., od naše hrane zavoljela je ajvar i burek, a vokalnim sposobnostima zadivila je članove žirija showa ‘The Voice'
Vidi originalni članak

Muškarci u Hrvatskoj su pristojni i džentlmeni. Uvijek su bili dobri, ali su slični dečkima iz Argentine, govori Maria Florencia Celan (31).

Natjecateljica showa 'The Voice' dio je tima Massima Savića (57), koji ju je primio k sebi nakon što ga je oduševila hitom 'Listen', koju inače pjeva Beyoncé.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Biti na ‘Voice’ je uvijek bio moj san, kao i biti na TV-u, velikoj pozornici, da me snimaju kamere, to je super iskustvo - tvrdi nam Maria. Rođena je u Argentini, odrasla u Patagoniji, a u Hrvatsku je došla u veljači 2018. Glazbu je zavoljela još u vrtiću, a profesionalno se obrazovala u argentinskom Musical Theatreu.

Uz to, trenutačno je na drugoj godini studija hrvatskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ističe da joj je teško, ali da se trudi. Učenje joj, objašnjava, ide dobro, a kad se ne priprema za ispite, voli izlaziti u klubove.

DVOBOJI RASPLAKALI PUBLIKU Tko su vaši favoriti? Albina i Filip pomeli su konkurenciju...

- Idem van na pivo - dodaje. Na fakultetu je upoznala puno prijatelja koji su je naučili više o hrvatskoj i kulturi koja joj se sviđa, posebice glazba.

- Slušam Olivera Dragojevića, Ninu Badrić, Nenu Belana, Gibonnija, Vannu, Pavela, Massima, Prljavo kazalište... - kaže i dodaje da su joj drage i klape. 

U prvoj emisiji nokauta Argentinka je zapjevala Oliverov hit 'Sreća je tamo gdje si ti', a ove je nedjelje u dvoboju s Josipom Palametom zapjevala 'How Deep Is Your Love' i prošla dalje, dok je Josipa spasio Davor Gobac (55), koji ga je primio u svoj tim. Preostale natjecatelje ne gleda kao konkurenciju, a otkrila nam je koga vidi u finalu showa

- Sigurno Karla, Vinka, Adrianu, Dariju... I sebe? Zašto ne? - kaže Argentinka kroz smijeh. No nije slobodna. Osvojio ju je tajanstveni mladić koji joj je velika potpora u natjecanju. Maria ima hrvatske korijene. Naime, njezin djed Ladislav Vukušić je iseljenik koji je između dva svjetska rata iz Jablanca kraj Senja otišao u Argentinu. Hrvatsku je zavoljela vrlo brzo. 

- Oduvijek sam htjela živjeti u Europi. Dobila sam stipendiju za studiranje i rekla: ‘Da’. Hrvatska je super zemlja i želim ostati. Tko zna, u budućnosti ću možda osnovati svoju obitelj ovdje - nada se.

Može se pohvaliti i time što je u travnju ove godine na Danima otvorenih vrata kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (51) pjevala hrvatsku himnu. To joj je, kaže, jedno od najboljih iskustava. Na hrvatsku hranu Argentinka se lako privikla pa dan ne može zamisliti bez pekarskih proizvoda.

- Burek obožavam, a ne mogu bez ajvara - kaže. Oko delicija nema dvojbe, ali se između Luke Modrića ili Lea Messija ne može odlučiti.

DVOBOJ U 'THE VOICE-U' Darija prošla dalje, a Vanna je jecala u suzama: Ne mogu ovo

- Teško... Srce mi je pola hrvatsko, a pola argentinsko. I jedan i drugi su mi top - zaključuje Maria, koju su prozvali hrvatskom Shakirom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Domino. 04.02.2020.

    Previše doslovce shvaćate novinare koji pišu članke, znači onaj tko je napisao da je ajvar i burek naša hrana, nije vjerovatno mislio doslovce, nego je to napisano pod "našom hranom" što se tiče općenito ovog našeg kraja jer cura dolazi sa drugog kraja svijeta gdje vjerovatno nikad nisu čuli za to.

  • cmx73 04.02.2020.

    Može se pohvaliti i time što je u travnju ove godine na Danima otvorenih vrata kod predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović (51) pjevala hrvatsku himnu. Ma zar smo vec imali travanj ove godine?🤣

  • nisamneznamgdje 04.02.2020.

    Od kad je naša hrana burek.

Komentiraj...
Vidi sve komentare