To je to što me zanima!

Viđali se na terenu pa planula ljubav: 'Poslovne tajne čuvamo'

Mladi reporteri upoznali su se na terenima, a naposljetku su shvatili kako imaju puno zajedničkog. Obožavaju novinarstvo, a oboje znaju što bi voljeli raditi u budućnosti
Vidi originalni članak

Nije rijetkost da se ljubavi događaju među kolegama. A zanimljivo je kada se takve ljubavi dogode među kolegama s konkurentskih televizija, koji su si potom ujedno najveće podrška, ali i kritičari. Reporteri Matea Ćorić s Nove TV i Borko Brunović s HRT-a tako su započeli vezu prije tri godine, kada su se upoznali na jednoj novinarskoj zabavi.

ZAPROSIO JE NA JAHTI Nogometni i ljubavni par: 'Kiki je pitao tatu za moju ruku...'

- Znali smo se površno s terena, a onda smo shvatili kako uz novinarstvo imamo puno toga zajedničkog - rekla je Matea za Večernji list. No priznaju kako uspijevaju odvojiti poslovni život od privatnoga. 

- Tajni uvijek ima, a ako slučajno saznamo neko informaciju koju ne bi smjeli znati, postoji apsolutno povjerenje da ju nećemo iskoristiti. Na tom počiva naš odnos - dodao je Borko.

Prije televizijskih kuća za koje sada rade, Matea i Borko radili su i na drugim mjestima i imali razne planove, no novinarstvo im se sviđa jer je dinamično i nepredvidljivo. A jedno od vodećih novinarskih iskustava bilo im je izvještavanje o potresu koji je pogodio Petrinju prije mjesec dana. Tada su oboje bili u Sisku. Nakon potresa nisu mogli doći jedno do drugoga, jer su bile prekinute veze.

- Doživio sam potres u Zagrebu, ali ovo nije bilo ništa slično. Vidio sam kako asfalt poskakuje. Nakon potresa nevjerica i šok. Tih desetak minuta trajalo je kao vječnost. Linije ne rade, ne znam je li Matea živa. Ne mogu je dobiti. Zovem majku i brata u Zagreb i ništa. Malo po malo uspostavljam preko WhatsAppa vezu s Mateom i bratom. Svi su živi. Nakon toga počinje najstresniji, a ujedno i najvažniji dan u karijeri - ispričao je Borko za Večernji list.

Potom je počeo s javljanjem uživo, što mu je bila velika odgovornost u tako stresnim uvjetima. Mateu je potres uhvatio na press konferenciji Sisačko-moslavačke županije. Bilo ju je strah, no osjećala je veliku odgovornost da prenese točno i bitne informacije. 

- Nakon takve trauma normalno je da je strah u nekoj mjeri prisutan, ali odradili smo to profesionalno i odgovorno - objasnila je Ćorić, koja bi u budućnosti željela odraditi reportažu s Bliskog istoka. 

Borkova je pak želja raditi političke putopise i dokumentarne filmove te izvještavati o utjecaju geopolitike na život običnih ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • Ranami 29.01.2021.

    Valjda se kaze "upoznali su se na terenu".

  • crna mačka 29.01.2021.

    Nek živi ljubav !

  • 29.01.2021.

    sritno od srca 🥰

Komentiraj...
Vidi sve komentare