To je to što me zanima!

Vila Franke i Vedrana Ćorluke osvojila je svjetsku nagradu

Bračni par Ćorluka u ovaj se luksuzni dom uselio 2020. Dvije godine nakon što su se vjenčali u istarskim Balama
Vidi originalni članak

Vila umirovljena nogometaša Vedrana Ćorluke (37) i pjevačice Franke Batelić (31) na zagrebačkome Britancu osvojila je prestižnu nagradu u kategoriji obiteljskog stanovanja na natječaju Architecture Masterprize 2023.

BLAGDANSKO OZRAČJE Franka Batelić pokazala kako je ukrasila luksuzni dom od dva milijuna eura: 'Mir i sigurnost'

Projekt potpisuje arhitektonski studio 'Dva arhitekta', koji se ovom viješću pohvalio na društvenim mrežama.

Isti projekt bio je nominiran za nagradu najbolje stambene arhitekture u 2022. godini, koju dodjeljuje Udruženje arhitekata Hrvatske.

Dom od dva milijuna eura

Bračni par Ćorluka u ovaj se luksuzni dom uselio 2020. Dvije godine nakon što su se vjenčali u istarskim Balama. Na vili su radili arhitekti Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković, a njezina vrijednost procjenjuje se na dva milijuna eura. 

U ŽENSKOM DRUŠTVU Franka Batelić s prijateljicama snimila blagdansku kampanju

Franka je nekoliko puta podijelila djeliće njihova doma, u kojima se vide jednostavni detalji i neupadljive boje namještaja, podova i zidova.

- Na strmom terenu, uz usječenu i vijugavu ulicu elitne zagrebačke četvrti samostojećih obiteljskih kuća, arhitekti formiraju pauzu u strogom ritmu ulice povlačeći se s građevnog pravca susjednih zgrada u dubinu parcele - napisali su ranije na internetskoj stranici Udruženja hrvatskih arhitekata.

Ovako su kuću dalje opisali:

- Svijetu razigranih, često narativnih oblika, materijala i krovova ulice suprotstavljaju naglašeno suzdržanu arhitekturu kuće. Ona je kvadar od opeke izdignut na platformu. Oduzimanje iznutra stvara okosnicu projekta: trodimenzionalnu šupljinu koja se proteže kroz presjek od suterena do krova te u tlocrtu između sva četiri pročelja. To protezanje nikad nije ostvareno direktno ni kontinuirano, nego su prodori i veze međusobno ulančani gradeći kompleksne odnose između pojedinih scena obiteljskog života. Ulazni hal je povezan s blagovaonicom, blagovaonica s halom spavaćeg trakta i tako dalje prema vanjskim prostorima: preko lođa prema ulici ili drugdje, preko terase prema vrtu. U obiteljskoj svakodnevici arhitektura je stvorila mnoštvo lijepih artikuliranih i specifičnih mjesta koja su istovremeno slobodna i međusobno prisutna.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Cherylin 09.12.2023.

    Sva pomalo neprirodna, izgleda kao da će stalno reći :"vidite kak' sam se dobro udala..ste jalni? "

  • uwaga 09.12.2023.

    Ješ kuću u kojoj se ne, puši, mislim na duhan, ne na to što vi mislite

Komentiraj...
Vidi sve komentare