To je to što me zanima!

Voditeljica Kavane iz Splita o otkazivanju nastupa stand-up komičara: 'Bio je konkurencija'

Nastup Bračanina Lazanea trebao je biti u nedjelju u Kavani, međutim show se zbog odluke intendanta prebacio u splitski bar
Vidi originalni članak

Istina je. Nastup stand-up komičara Ivice Lazaneo otkazan je zbog intendanta splitskog HNK-a, Srećka Šestana, potvrdila nam je voditeljica Kazališne Kavane splitskog HNK-a, Katarina Horvatović.

Nastup Bračanina Ivice trebao je biti u nedjelju u Kavani, međutim show se zbog odluke intendanta prebacio u splitski bar. Tri dana prije nastupa voditeljica Kavane, Katarina Horvatović, na čiji je poziv Lazaneo i odlučio gostovati u tom prostoru, dobila je mail u kojem intendant HNK Split, Srećko Šestan, moli da se Ivanov nastup otkaže. I to zbog, kako kaže Katarina, prodaje ulaznica za show.

- Intendant je smatrao da je program zbog prodaje ulaznica konkurencija programima HNK-a Split. Molila sam intendanta da se taj program održi, međutim, do suradnje nije došlo - dodaje Horvatović.

IVICA LAZANEO Stand-up komičaru su otkazali nastup u Kavani u Splitu: 'Nije mu se svidio video o Tuđmanu'

O incidentu se oglasio i komičar Lazaneo.

- Ja znan svoju publiku, mislin da nitko od vas nije ima dilemu: balet ili Lazaneo? Možda netko tko očekuje da san u tajicama, al' to je teško - govorio je Ivica na nastupu u nedjelju. Istaknuo je da mu konkurencija godi, ali i da on nije konkurencija glumcima. 

- Ne mogu ja bit' konkurencija profesionalnim glumcima zato što ja pišen svoje tekstove... - rekao je Lazaneo, a publika se glasno nasmijala. 'Ne, ne, više je razloga, zašto ja nisan konkurencija HNK. Za početak, niko u kazalištu nije sidija u loži i gleda neku dramu i reka: 'Znaš što bi mi sad silo? Piva i cheeseburger! - nastavio je komičar nasmijavati okupljene. 

Na kraju je dodao da ga ne čudi to što nije mogao nastupati u Kavani splitskog HNK jer je vidio Šestanovu sliku.

- Ima obrise lica klasičnog hrvatskog načelnika. Eto, tako bi ga opisa. I onda ako moran baš biti kurba, a bit ću, ja mislin da je razlog zašto nisan doli zato što je vidija moj video o Tuđmanu. Mislin da ga je to najviše taklo. 'Neće ovo, neće ovo doli!' - zaključio je Ivica. 

Inače, Lazaneo je dio Splicke Scene, kolektiva splitskih stand-up komičara, a osim Ivice, čine ga i Tomislav Primorac, Ante Travizi te Josip Škiljo. Nastupaju zajedno, ali i odvojeno, a inspiraciju pronalaze gdje stignu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 2024 21.03.2023.

    Bija san na dvi predstave, Splitska scena je odlična. Nije mi se dalo ić,al mi sad baš drago

Komentiraj...
Vidi sve komentare