To je to što me zanima!

Voditelju izvadili tumor veličine 12 cm: 'Govorili su da nije ništa'

Zbog pravovremene i brze reakcije doktora, Mark Wright uspio je ukloniti tumor koji je potencijalno bio zloćudan i spriječio da se pretvori u nešto puno gore i opasnije
Vidi originalni članak

Bivši britanski nogometaš i televizijski voditelj Mark Wright (34) na Instagramu je objavio da je uklonio tumor veličine 12 centimetara. U objavi je ispričao svoju zdravstvenu situaciju u nada da će nekome njegova priča pomoći da na vrijeme otkrije potencijalne bolesti.

- Jedan dio mene želi da ovako nešto ostane privatnim, a drugi dio razmišlja, ako mogu pomoći i potencijalno spasiti 1 osobu ovo je prava stvar - napisao je Mark.

Kvržicu je otkrio u području dojke i pazuha, iako nije bilo jako veliko, ali je bilo dovoljno da izazove zabrinutost i stoga je otišao kod liječnika na pregled. Prvi liječnik je zaključio da je to masna kvržica koja ne treba nikakvo liječenje i na tome je ostalo.

USKORO IZLAZI Legendo, drži se: Pele ponovno u bolnici zbog liječenja tumora

- Nakon nekog vremena kvržica je narasla i počela me smetati. Ja sam netko tko kada je život u pitanju ne ostavljam ništa slučaju - kaže Mark.

Zatim je posjetio još jednog stručnjaka koji je savjetnik za dojke koji je bio siguran da se radi o benignom tumoru mekog tkiva. S obzirom na to da je bio prilično velik, imao je malu zabrinutost da se može pretvoriti u sarkom, tip zloćudnog tumora. 

Nakon MRI nalaza liječnik nije želio isključiti najgore zbog brzine i veličine izrasline. Zbog toga je prešao kod specijalista za sarkom i kroz 10 dana tumor je uklonjen.

- Ako primijetite nešto što ne izgleda ili ne izgleda sasvim ispravno. Ne ostavljajte to. Ništa u životu nije važnije od vašeg zdravlja i dobrobiti. - tvrdi Mark.

PLAKAO U EMISIJI Umro je petomjesečni sin Nicka Cannona, imao tumor na mozgu

Specijalist je poslao tumor na daljnje pretrage kako bi utvrdio o kakvom se tumoru točno radi.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 09.12.2021.

    Lopomi znaju narasti i kao pola lopte. Osim što smeta, bezopasan je.

  • Demetra ⚜_1 09.12.2021.

    Lipom je nakupina masti. U životu nisam čula da je evoluirao u sarkom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare