To je to što me zanima!

Za 'čarobnjake': Naši štapići nisu za jelo nego za magiju...

Ljubitelji ‘Harryja Pottera’, ‘Igre prijestolja’ i ‘Gospodara prstenova’ dobili su prostor u glavnom hrvatskom gradu. Voditelji pripremaju i tematske večeri za obožavatelje, a naš novinar prvi je isprobao njihove suvernire...
Vidi originalni članak

Iako živimo nedaleko od studija Warner Bros u Londonu, supruga i mene iznenadila je Harry Potter trgovina u Zagrebu, rekla nam je Sarah Crawe. Britanku i njezina supruga Jaisona je, dok su se šetali zagrebačkom Tkalčićevom ulicom, zainteresirao misteriozni mračni hodnik okićen obojenim drvenim granama koji vodi u trgovinu 'Here Be Dragons'.

- Primijetili smo da u Zagrebu nedostaje mjesto za ljubitelje ‘Harryja Pottera’, ‘Igre prijestolja’, ‘Gospodara prstenova’ i ostalih fantazija pa smo otvorili trgovinu - objasnila nam je voditeljica trgovine Lucija Kundid (33). Pohvalila nam se kako trgovinu uz nju, u drugoj smjeni, vodi aktualni 'ministar magije' Martin Gašparić.

- Prostor nam je premali za sve stvari koje bismo htjeli izložiti, ali željeli smo biti u centru - priča nam Kundid. Tko je vlasnik trgovine koja prodaje suvenire za najžešće fanove filmskih i televizijskih serijala nije nam željela otkriti. Na taj način, kaže, žele održati dozu tajanstvenosti.

Trgovinu, objašnjava voditeljica, posjećuju i mladi i stari, a najviše ih zanimaju suveniri o Harry Potter sagi. Stoga ne čudi što im je najskuplji artikl Hogwartsov šah vrijedan više od 2900 kuna.

Osim čarobnih štapića, posjetiteljima za oko najčešće zapnu Gandalfovi štap i mač te vilenjačka kruna princeze Arwen. Međutim, još uvijek u ponudi nemaju čarobnjacima prijeko potrebne pelerine.

Nakon trgovine u Zagrebu, planiraju otvaranje poslovnica i u drugim gradovima, a posebice u Dubrovniku, gdje očekuju veliko zanimanje za Igru prijestolja, u kojoj je taj grad vjerno uprizorio prijestolnicu Sedam Kraljevina, Kraljev Grudobran.

POSLJEDNJA SEZONA Filmaši su 'zauzeli' Dubrovnik: Snima se serija Igra prijestolja

Kundid kaže kako zagrebačku trgovinu još nisu reklamirali već su danima radili "u tajnosti", kako bi sve bilo spremno za susret vještica, čarobnjaka i obožavatelja ostalih serijala, koji će, odjeveni u svoje omiljene likove, rješavati kvizove, ispijati čarobne napitke i zabavljati se kao u čarobnjačkom selu Hogsmeade. U organizaciji čarobnjačkih susreta pomagat će im i udruga Ministarstvo magije, koja je u Hrvatskoj pokrenula i prvu Školu vještačenja i čarobnjaštva Stara Sušica.

NA JEDAN DAN Hogwarts u Gorskom Kotaru: Učenici su postali čarobnjaci

Posjetitelje zagrebačkog malenog svijeta fantazije, prepričava nam voditeljica, posebno iznenadi bačvasti svod ukrašen lubanjama. Naravno, ne radi se o pravim, već o vjernim gumenim kopijama patuljastih glava.

- Dođite ako se usudite - zaključuje Kundid.

 

Pročitajte još i ovo! Ovih 18 plavuša najljepše su zvijezde Hollywooda. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • koko82 27.04.2018.

    svi stariji od 12 g. sto uđu...... virgins4life

Komentiraj...
Vidi sve komentare