To je to što me zanima!

Za Trumpa se udala u Diorovoj vjenčanici od 610 tisuća kuna

Melania se u dobi od 16 godina počela baviti manekenstvom, nakon što je 1992. osvojila titulu prve pratilje Miss Slovenije a 1998. upoznaje Trumpa
Vidi originalni članak

Prva dama Amerike Melania Trump danas puše 48 svjećica na torti, a njezinih početaka često se sjeti slovenski fotograf Stane Jerko (80), pionir modne fotografije u bivšoj Jugoslaviji. 

- Odlazio sam s modne revije u Ljubljani i vidio Melaniju ispred zgrade. Vjerojatno je čekala prijateljicu, ispričao je Stane više puta, o danu kada je prvi puta vidio mladu Slovenku.

- Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografiranje, a rezultat su bile crno-bijele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs koje su pokrenule njezinu manekensku karijeru - objašnjava fotograf. Dodaje kako će ju upravo te fotografije odvesti do Milana i New Yorka i proslaviti kao modela, a onda će, na jednoj zabavi 1998. sresti Donalda Trumpa (71).

Na tim prvim fotografijama Melanija je nosila traperice i tenisice, a Jerku je, kaže, bilo važno da snimi tzv. informativne fotografije: portret, profil i nekoliko s podignutom i raspuštenom kosom. Odmah joj je rekao kako bi volio ponoviti snimanje i da će idući put nositi odjeću s modne revije. Pristala je i ponovili su snimanje nakon desetak dana.

- Tada je već bila mnogo ležernija i, još dok se šminkala, pitala me kakve bi želio fotografije i što očekuje od nje. Bila je vrlo profesionalna i shvatio je da želi postati profesionalni fotomodel, kaže Jerko, koji joj je prvi dao korisne savjete ako želi ući u svijet mode.

Skromni početci

Melania Trump, rođena kao Melanija Knavs (što je kasnije zbog lakšeg izgovora promijenila u Knauss) odrasla je u malenom gradu Sevnice na jugoistoku Slovenije, 30-ak kilometara od hrvatske granice. Dok joj je otac prodavao autodijelove, majka je radila kao krojačica u tvornici dječje odjeće.

- Kad sam vidjela za koga se udala, primijetila sam sličnost između Trumpa i njezina oca - ispričala je za Večernji list prijateljica iz djetinjstva i dodala kako između Trumpa i oca prve dame ima i fizičke sličnosti, a sličnost je i u tome što su obojica radoholičari. 

Melanijini roditelji i dalje žive u obiteljskoj kući s malim dvorištem iako mnogo vremena provode i u SAD-u, gdje im živi i druga kći Ines. Nakon osnovne škole Melanija odlazi u Ljubljanu u školu dizajna, a tamo se, u dobi od 16 počinje baviti manekenstvom, i to nakon što je 1992. osvojila titulu prve pratilje Miss Slovenije. 

Modne prijestolnice pa New York

Upisala je i umjetnost na Ljubljanskom sveučilištu ali prekida studij i odlazi u Milano gdje je i potpisala svoj prvi veliki ugovor sa 18 godina, a potom i u Pariz. 

Kasnih 90-ih kao mlada manekenka željna poslovnih uspjeha živi u Parizu, a u modnoj prijestolnici jedno vrijeme dijeli smještaj i s modelom iz Švedske, Victoriom Silvestedt. Upravo će Victoria kasnije, kako prenosi Express, objasniti i zašto Melanija još kao prva dama, nakon brojnih godina provedenih u SAD-u, ima tako loš engleski sa balkanskim naglaskom zbog kojeg ju mnogi izruguju:
 
- Ona nije nikad voljela pažnju, bila je iznimno tiha i povučena. Da je više razgovarala s ljudima i više koristila engleski, tada bi se njen naglasak sigurno poboljšao, no naprosto se nije željela truditi - objasnila je Victoria. 

Ona je Melaniju inače srela i 2016. kada su i razgovarale te je zaključila kako se nije nimalo promijenila.

- Ona je i dalje potpuno ista. I dalje voli luksuzne stvari, ali i dalje je povučena i ima taj užasan naglasak - komentirala je Šveđanka.

S njezinom prijateljicom iz djetinjstva, Mirjanom Jelančić iz slovenske Sevnice, s kojom je gospođa Trump djelila školsku klupu, razgovarao je i naš novinar Dubravko Miličić

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Upoznavanje Trumpa

Godine 1996. se preselila u New York, a 1998. na njujorškom Tjednu mode upoznaje supruga Donalda Trumpa, današnjeg predsjednika SAD-a s kojim ima sina Barrona Trumpa (12). 

 

Par se vjenčao 2005. u episkopalnoj crkvi na Floridi a manekenka je na vjenčanju nosila Diorovu vjenčanicu vrijednu 100.000 dolara (oko 610 tisuća kuna). 

Za nju mnogi kažu kako je vjerojatno prva dama kojoj ta uloga najmanje stoji, ali i koja ju je najmanje željela. Tako 24 Express prenosi: 

- Tražila sam njegov broj želeći znati koji ću dobiti, privatni ili poslovni. Dao mi ih je sve - ispričala je Melania jednom prilikom za američki časopis Inquistr o svom prvom susretu s današnjim predsjednikom SAD-a.

Melanijina prošlost (ni)je problem za Bijelu kuću

Ameriku, ali i svijet su za vrijeme Trumpove kampanje znale iznenaditi naslovnice na kojima buduća prva dama pozira gola, no Trump se na to oglušio.

Ubrzo je i Bijela kuća zauzela službeni stav kako je Melania 'lijepa žena koja je prije poznanstva s Trumpom radila kao model i kako u njezinim nagim fotografijama nema ničeg čega bi se ona, predsjednik ili američki narod trebali sramiti'. Njezina biografija zajedno sa fotografijama iz dana kad je radila kao model stoje i na službenim stranicama Bijele kuće.

Melanija Trump je inače tek druga u povijesti prvih dama SAD-a koja nije rođena u SAD-u (prva je bila Louisa Adams, supruga Johna Quincyja koja je rođena u Engleskoj). Ujedno je i jedina koja je odrasla u nekoj od komunističkih zemalja.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • sunčanana 28.04.2018.

    Predivna žena.

  • mily 27.04.2018.

    žena sa stilom!

  • škver 27.04.2018.

    Uzalud joj sve ako mora ono sa onim ??

Komentiraj...
Vidi sve komentare